Asırlık çınara moral ziyareti

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi’nin...

27 Mart 2015 Cuma 13:30
 Asırlık çınara moral ziyareti


Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi’nin organizasyonuyla,  en yaşlılarımızdan birisi olan ve merkeze bağlı Babaoğlu Köyü’nde yaşayan 99 yaşındaki Emine Er  ziyaret edildi.


Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şube Müdürü Dr. Sevil Dirlik Zaman ve Obezite Birimi personelinin katılımı ile gerçekleşen ziyaret sonrası, kronik yüksek tansiyon hastası olan ve tedavisi devam eden Emine hanımın tansiyonuna ve kan şekerine bakıldı.


Hareketli ve Sağlıklı bir yaşam…


80 yaşına kadarki ömrünü bağda, bahçede, tarlada çalışarak geçirmiş, bunun yanında da köy okulunda hizmetli olarak çalışan Emine Er, halen evde tek başına yaşıyor ve kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Öz bakımını kendi karşılayabilen Emine Er’in hareketli yaşamına bağlı olarak kilo sorunu da bulunmuyor;  sağlıklı bir şekilde yaşamasının sırrı da bu olsa gerek…


Emine Hanım, hayatı boyunca çay, gazlı içecek ve tatlı tüketmemiş. Tarhana, bulgur, madımak, lahana dolması ise en çok tükettiği yiyecekler arasında. Meyve ve sebzeleri ise mevsiminde tüketiyor. Üç öğün düzenli ve az yemek yiyen, bol miktarda su içen Emine Hanım, yeterli ve dengeli beslenmeye örnek bir yaşam tarzı ile dikkat çekiyor.


100 yaşında tekrar görüşmek üzere…


Bu güzel sohbetin ardından, Emine Hanım’a günün anısına sunulan küçük bir hediyeyle birlikte, tekrar ziyaretine gelineceğinin sözü verilerek karşılıklı duygularla ziyaret sona erdi.



Son Güncelleme: 27.03.2015 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.