Avcılar dikkat, başlıyor

Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, baraj,  göl ve göletlerde balık avı yasağı başlıyor

13 Mart 2018 Salı 20:08
Avcılar dikkat, başlıyor

Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, baraj,  göl ve göletlerde balık avı yasağı başlıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve Tatlısı Kefali balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında; Sudak ve Tatlısu Levreği türlerinin ise 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında avlanmaları ilgili kanun gereği yasaklandı. Ayrıca; Göçenovacığı, Çopraşık, Seyitnizam, Oruçpınar, Yeniyapan ve Kanlı Göletlerinde yıl içerisinde her türlü balık avcılığına izin verilmiyor.

İlimizde 2016 Yılında pullu sazan yavrusu atılarak balıklandırma  çalışması yapılan, Alaca İlçesi Çopraşık,  Gerdekkaya  ve Soğucak Göletleri, Mecitözü İlçesi Köprübaşı Göleti, Ortaköy İlçesi Danış, Göleti ile 2017 yılında balıklandırma çalışması yapılan,  Merkez Ahmetoğlan  Göleti, Mecitözü İlçesi Hıdırlık,  Ortaköy İlçesi Oruçpınar, Osmancık İlçesi Öbektaş  Göletlerinde  iki yıl boyunca avcılık yapılması yasaklandı.

Önemli dinlenme ve mesire yeri olan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman, tür ve boy yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem taşıyor. Bu sebeple avcılık işi ile uğraşanların ve vatandaşların kurallara riayet etmeleri aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacağı uyarısı yapıldı.

Son Güncelleme: 13.03.2018 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.