Bilge Kral Çorum'la buluşuyor

Bosna'nın efsane lideri bilge kral Aliya izzetbegoviç'in hayatını konu alan 'Aliya' Çorumlular'la buluşturuyor.

22 Ocak 2018 Pazartesi 18:18
Bilge Kral Çorum'la buluşuyor

Çorum Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in hayatını konu edinen “Aliya” tiyatro oyunu Çorumlular'la buluşturuyor. 24 Ocak 2018 Çarşamba günü Devlet Tiyatro Salonundaki oyun saat 19.00’da başlayacak.

Türkiye ve Bosna Hersek’in birbirine gönül bağı ile bağlı olduğunu ve Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in Türk halkının gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Bilge Kral'ın yaşamı, Bosna Hersek'in bağımsızlığı için verdiği mücadele insanlık için büyük bir örnektir. Aliya İzzetbegoviç kimdir diye merak edenler için “Aliya” Çocukları küçük kurşunlarla mı vururlar anne” adlı oyunu Çorum halkıyla buluşturacağız. Tüm halkımızı bu güzel oyunu izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Elçin Gürler'in yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği, dekor ve kostüm tasarımını Sibel Tomaç'ın üstlendiği tek perdelik “Aliya” oyunuda Çetin Kaya, Tuna Gürcoşkun, Ali Oğuz Şenol, Özgür Aygün, Özge Sivrikaya, Romina Buldanlıoğlu, Emre Avşar, Burak Çevik, Emre Özmen ve Muhammed Bozoklu sahne alacak.

Son Güncelleme: 23.01.2018 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165