Binevler’e asfalt, baraj yoluna düzenleme

Çorum Belediyesi Binevler 1. Cadde’yi asfaltlarken, Çomar Barajı’nın Samsun karayolu girişini yeniden düzenliyor.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 17:50
Binevler’e asfalt, baraj yoluna düzenleme

Çorum Belediyesi Binevler 1. Cadde’yi asfaltlarken, Çomar Barajı’nın Samsun karayolu girişini yeniden düzenliyor.

Binevler 1.Cadde’de başlatılan yol genişletme çalışmalarının sona ermesinin ardından asfalt serimi başladı.

12 metre genişliğinde olan cadde 25 metreye çıkarıldı. Kazı ve alt yapı çalışmaları tamamlanan bölgede asfalt serimi yapılıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Dr.İlhan Gürel Caddesi’ni Binevler’e bağlanan yolun daha önceden oldukça dar olduğunu hatırlatan Zahir, “Yol genişletme çalışmalarımız tamamlandı. Asfalt çalışmalarımızı da birkaç gün içerisinde tamamlayacağız. Bu yolda alt yapı güçlendirmesi yaptık. Şehrimizin trafikte rahat nefes alması adına bir yandan yeni yollar açarken, diğer taraftan mevcut yollarımızı genişletiyoruz.” dedi.

ÇOMAR BARAJI SAMSUN GİRİŞİNE DÜZENLEME

Çorum’un gözde piknik alanları arasında yer alan Çomar Barajı’nda yol bakım çalışmaları başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çomar Barajı’ndan Samsun yoluna bağlanan yolda sathi kaplama işlemlerine başladıklarını ifade etti.

Yaklaşık 3 kilometrelik bir yolda çalışma başlattıklarını belirten Zahir, “Hali hazırda bulunan yolda bozulmalar yaşanıyor. Vatandaşların rahat ulaşım sağlamaları adına başlattığımız çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Yolun genişliği 5 metreydi, yeni yaptığımız çalışma ile 8 ile 10 metre arasına çıkardık. Bazı virajları kaldırdık. Zeminde çökme olmaması için sandık kazı yaparak güçlendirdik. Şimdi ise yaklaşık 3 km’lik yolda sathi kaplama işlemlerine başladık. Vatandaşlarımızın hobi bahçelerinin bulunduğu bölgedeki yolda, yaptığımız çalışmayı en kısa süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 05.08.2018 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çrmlu 2018-08-06 15:03:30

Keşke baraj çevresine de bir düzenleme yapılsa.
Hafta sonu kahvaltı yapalım dedik ve baraja gittik keşke gitmeseydik.