Bir mahalle iftarda buluştu

Çorum Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları başladı.

20 Mayıs 2018 Pazar 16:30
Bir mahalle iftarda buluştu

Çorum Belediyesi geleneksel hale gelen mahalle iftarlarına bu yıl Buharaevler Mahallesinde düzenlediği iftar programı ile başladı.

Komşuluk ve toplum bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlediği açıklanan iftar programında Tevhit Camii İmam Hatibi Ali Düvenci Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Mahalle iftarına Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Başkan Yardımcıları Alper Zahir veTurhan Candan, bazı birim müdürleri, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, AK Parti teşkilat yöneticileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar iftar öncesi vatandaşlarla sohbet ederek hayırlı iftarlar diledi.

Gül iftar programında yaptığı konuşmada; şöyle dedi; “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazanda bizi, buluşturan Rabbimize hamd ediyoruz. İnşallah Ramazan ayının rahmetini, bereketini bu muhabbet sofrasına hemşehrilerimizle birlikte paylaşacağız. Biz burada bir ve beraber iftar yaparken, dünya Müslümanlarının içerisinde zalimin zulmünün altında kalan başta Filistinli Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım. Hiçbir şey yapamıyorsak bile kalbimizle buğz edelim. Çok şükür ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde, herhangi bir sıkıntı olmadan oruçlarımızı tutuyoruz, iftarlarımızı açıyoruz. Bu çok büyük bir nimet ve bunun için de Allah’a şükredelim”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Buharaevler Mahallesi’nde uzun yıllar ikamet etmiş birisi olarak iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Filistinli kardeşlerimizin bombalar altında kaldığı bu mübarek günlerde dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zulme karşı sesini yükseltti. Filistin başta olmak üzere Müslüman dünyasının, Ramazan’ı en güzel şekilde geçirmeleri için dünyaya bir liderlik örneği daha gösterdi. Cumhurbaşkanımız milletimizden aldığı destekle, milletimizin hayır duasıyla, İnşallah bundan sonraki süreçte de dünya Müslümanlarının sesi olmaya devam edecektir. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunuz sürece dünya Müslümanlarının boynu eğik gezmeyecektir.”dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da, “İftarını düzgün yapamayan Filistin halkını unutamayız. Filistinli kardeşlerimize, İsrail zulmediyor. Bizler sonuna kadar Filistin halkının arkasında olacağız. Bütün dünya sussa da biz susmayacağız. Allah Müslümanlarla beraberdir. Eninde sonunda Müslümanlar dünyaya hükmedecektir. İsrail ve Amerika şunu çok iyi bilmelidir. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar her şey bitecek. Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah’ın azabından kurtulamayacaklar. Onlar bunu bilmiyorlar. Sonunda Filistin halkı İsrail’in olduğu topraklara hükmedecektir” dedi.

Karadağ ve Akar, mahallede iftar programları düzenlemesi nedeniyle de Belediye Başkanı Zeki Gül’e ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, belediyenin mahalleye yaptığı hizmetlerden bahsetti, iftar programı sonunda Gül ve aKaradağ’a çiçek takdim etti.

ÇORUM'A 50 MASA TENİSİ MASASI

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret etti.

Ziyarette Masa Tenisi İl Temsilcisi Mustafa Bakan, Masa Tenisi Federasyonu Genel Koordinatörü Tahsin Ergül, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Pazarlama Müdürü Ebru Kılıçer, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak ve Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Masa Tenisi Antrenörü Ali Korkmaz hazır bulundu.

Sporun her branşına önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, masa tenisi branşında da alınan başarıların kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Çorum’a kazandırılacak masa tenisi masaları sayesinde sporcu bulmanın da kolaylaşabileceğini belirten Gül, emeği geçenlere teşekkür etti.Federasyon Başkanı Kerim Koç da, Türkiye’de masa tenisini daha da geliştirmek için hazırladıkları proje hakkında Başkan Gül’e bilgi verdi.  

Koç, İstanbul’da faaliyet gösteren ve havayolu taşımacılığı şirketlerinin yazılım işlerini yapan firma olan Hitit Bilgisayar Hizmetleriyle ortak bir proje yürüttüklerini dile getirdi. Gerçekleştirilen ortak proje ile yaklaşık 50 adet masa tenisi masasının Çorum’da dağıtılacağını belirten Kerim Koç, bu konuda Çorum Belediyesi’nden de destek istedi. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün masa tenisi branşında başarılı işlere imza attığını dile getiren Koç, Gül’e ve Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak’a masa tenisi sporuna yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ve Hitit Bilgisayar Hizmetleri Pazarlama Müdürü Ebru Kılıçer’e hediye verdi.

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Pazarlama Müdürü Ebru Kılıçer, Belediye Başkanı Zeki Gül’e Masa Tenisi Federasyonu’nun flamasıyla birlikte hediye takdim ettiler.  

Heyet daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.05.2018 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165