Bu dünyadan bir Selim Amca geçti

Duydum ki, Selim Erkan nam-ı diğer bizim Selim Amcamız Hakk'a yürümüş.

19 Eylül 2018 Çarşamba 13:08
Bu dünyadan bir Selim Amca geçti

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Merhum Rüstem Eren’den sonra bir yeşil sevdalısı daha ebedi âleme göçtü.

Memleketi Mecitözü’nün Terken Köyü başta olmak üzere bulunduğu her yerde ağaç dikme gayretinde olan, bu gayreti adeta yaşam şekline dönüştüren Selim Erkan(81) nam-ı diğer Selim Amcamız, öğrendiğime göre Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’nde bu fani hayata gözlerini yummuş.

Uzun yıllar öncesine dayanan tanışıklığımız boyunca O’nun ağaçlandırma için nasıl koşuşturduğuna şahidim. Benim gibi eminim Hakimiyet’teki arkadaşlarım da bu şahitliğe ortaklık edecektir. Basının gücünün farkındaydı. Köyünde, başka yerlerde yaptığı ağaçlandırma çalışmalarını da başkalarına örnek olsun diye sık sık basında paylaşmayı ihmal etmezdi. Tanışıklığımız da burdan geliyor zaten. Yaşadığı Terken Köyü’nde kendi çapında çığır açmış bir adamdı O. Kendi inancı, kendi doğrusu peşinde yaşadığı onca engel, başına gelen onca zorluğa rağmen vazgeçtiğini, yorulduğunu hiç görmedim. Arada bir gazeteye gelir, kibar ve efendi üslubu ile meramını anlatır, bir çay içimi sohbetlerimizde dertleşir giderdi.

Herkesin aynı yöne baktığı ve kendi gördüğünden başkasına, farklı seslere, yeni arayışlara kapalı her yerde ‘böyle gelmiş böyle gider’ anlayışı hakimdir ya… Selim Amca ömrü boyunca işte o kalıplara girmeyen adamdı. O nedenle de yeni ve farklı tarafa bakmanın yalnızlığını, zorluklarını birebir yaşayan bir ademoğluydu.

İlerleyen yaşına rağmen dinçliğini hep topraktan aldığını söylerdi. Bizi çok davet ettiği halde bir türlü köyüne gidemedik. O’nunla diktiği ağaçları, köyünde yaptığı alternatif tarım çalışmalarını yerinde göremedik. Ama Allah biliyor, O’nun heyecanına hep ortak olmaya çalıştık. Zaten Selim Amca’yla konuşup da heyecanına kapılmamak mümkün değildi ki? Gözbebeklerinin içi gülen, kırmızı yanaklı Selim Amcamız, ne yalan söyleyim, nüfus kâğıdına göre yaşı ondan genç ama gönlü kocamış bizlere çoğu zaman ilham, moral, enerji kaynağı oldu.

Allah mekânını cennet etsin. Biz kendisinden her daim razı olduk, Allah da O’ndan razı olsun, ebedi âlemde rahmetiyle muamele etsin.

Son Güncelleme: 19.09.2018 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2018-09-19 13:35:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Avatar
atakan 2018-09-21 14:28:56

ALLAH rahmet eylesin topragi bol olsun

Avatar
Ercan 2018-09-22 08:49:41

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah.Bu ülkenin böyle insanların ismini yaşatması lazım, her basın mensubu da aynı duyarlılığı gösterse keşke