‘Bu iş ne alevilerin ne sünnilerin işidir’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorunu ile ilgili olarak yeniden çalıştaylar dizisi yapmaya ihtiyaç bulunmadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

02 Temmuz 2013 Salı 14:19
 ‘Bu iş ne alevilerin ne sünnilerin işidir’


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Çelik, daha önce Alevi çalıştayları koordinatörlüğü yaptığının hatırlatılması ve yeniden çalıştay yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine "Yeniden çalıştaylar dizisi yapmak ihtiyacı olduğu kanaatinde değilim" şeklinde cevap verdi. Alevi sorununun başka bir bakan tarafından yürütüleceğini belirten Çelik, "Defalarca bir araya gelindi, sorunlar tespit edildi. Yapılanlar, yapılması gerekenler var. Bunlar tekrar bir araya gelip, yapılması gerekenler üzerinde bir değerlendirilme ile konu büyük ölçüde sonuçlanır' diye düşünüyorum. Türkiye'nin kronik sorunlardan bir tanesidir. Yılardır karşılık bulmayan taleplerdir bunlar. Hükümetimiz bu kronik sorunlarla ilgili samimi içtenlikli çözüme dönük halkı ile beraber çözüm iradesini ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Hükümet olarak binlerce yıl ele alınmayan ve kan kaybına neden olan sorunları çözmeye çalıştıklarını dile getiren Çelik, "Bunu herkesin saygı ile karşılaması gerekiyor. 'Niye bugünden yarına bu işler sonuçlanmıyor gibi yaklaşımı' hükümete yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. İlk kez cumhuriyet tarihinde hükümetimiz Alevi kardeşlerimizle bir araya geldi. Sorunları belirledi, sorunların çözümü karşısında irade belirledi. Bir kısmını da çözüldü. Çözülmesi gerekenlerle ilgili de zaman geçmiş değil. Bu konuda da irade aynen devam ediyor. Gerek çözüm süreci ve toplumsal talebe dönüşen bazı hususların bunların diyalog ortamı içerisinde çözüleceğini düşünüyorum." dedi.

Menfur saldırılar unutulamaz’

Sivas katliamının 17 yıl sonra ilk kez kendi hükümetleri tarafından telin edildiğin altını çizen Çelik, "Bu menfur saldırının unutulmaması ile ilgili, çalışmalar yaptık. Oteli kamulaştırdık ve yeni bir şekil verdik. Herkesin orayı görmesini istiyorum. Sivas'ta yaşananlar unutulmasın, yeni bir çatışmaya yeni bir tartışmaya vesile olmayacak bir şekle dönüştürülmesi bütün Sivaslıların talebi idi. Bunu yerine getirdik. Sivas, Çorum ve Kahramanmaraş olayları için TBMM'ye araştırma önergesi vermiştik. Ama komisyon kurulamamıştı. Bu olayı yıldönümü vesilesi ile telin ediyor. Bu olay ne Alevilerin ne de Sünnilerin işidir. Bizim milletimizin işi olamaz. Provokatörler Türkiye'de çatışma olması konusunda bizi yormaktadırlar. Bugün toplumun bilinç düzeyi çok farklı noktalarda bu oyunlara gelinmeyeceği kanaati inancı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Cihan Haber Ajansı




Son Güncelleme: 02.07.2013 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165