Çarşamba günü Mevlid Kandili

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada, müslümanların Peygamber Efendimiz'i örnek alıp almadığını sorgulaması gerektiğini söyledi.

27 Kasım 2017 Pazartesi 14:48
Çarşamba günü Mevlid Kandili

29 Kasım Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece Mevlid Kandili olarak idrak edilecek.

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın Mevlid Kandili’ne ilişkin yaptığı açıklamada, günümüzde bütün insanlığın, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in mesajlarını duymaya ve uymaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Akın, 12 Rebiulevvel 571’de dünyaya teşrif eden Peygamber Efendimiz’in insanlığa yaptıkları büyük ve eşsiz olduğunu dile getirerek, “Onun, Peygamber olarak gönderildiği miladi yedinci asırda dünyanın her tarafı zulümler, karanlıklar ve sapıklıklar içindeydi.O zamanın Arabistan’ında, Doğu Roma’sında İran’ında insan ya vahşi, zalim, merhametsiz ve kaba bir varlıktı. Dağdan getirdiği odun parçasını yontarak tanrı edinen, kendi eliyle yoğurup şekil verdiği helvayı put yaptıktan sonra acıkınca onu yiyen bir insan kalabalığına Hz. Muhammed (S.A.V) peygamber olarak gönderilmişti. Hz. Peygamber (S.A.V.) kız evladını, toprağa diri diri gömen, bundan üzüntü ve utanç yerine neşe ve gurur duyan bir kitleden öyle bir millet meydana getirdi ki fertleri merhamet ve nezaketin canlı örneği oldular.” dedi.

Bugün bütün Müslümanların Rasululah Efendimiz’in (S.A.V.) davranışları, fedakârlıkları karşısında kendisini hesaba çektiğinde nasıl bir neticeye varılacağının iyi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnsanın, bilhassa çocuk ve gençlerin iyi bir modele ihtiyacı vardır. Onlara örnek alabilecekleri örnek şahsiyetler gösterilip tanıtılmazsa, kötüleri taklit ederek bu boşluğu doldurmaya çalışırlar. Su damlaları zaman içinde mermeri bile oyabildiğine göre, yaşımız ne olursa olsun, her birimiz çevremizin etkisi altında kaldığımızı unutmamalıyız. Olumsuz etkilerin izlerini silmek için de zaman zaman kendimizi manevi takviyelerle güçlendirmeye çalışmalıyız. Bu arada örnek kişilerin hayatını okuyup öğrenmek de, maneviyatımıza çeki düzen vermemizi sağlayacaktır. Yüce Allah Peygamberimizi (S.A.V.) bize örnek göstermiş ve onu model almamızı emretmiştir. Şu halde bize düşen görev,onu yakından tanımak, ahlakını ve hayat tarzını öğrenmektir. Bugün, bütün insanlık olarak intikamı, nefreti, kan dökmeyi önceleyen çağrılara değil, Efendimizin hikmet, merhamet, vicdan, adalet, hak ve hakikat yüklü çağrılarına ihtiyacımız var. Bugün, çoraklaşan yüreklerimizin onun rahmet damlalarıyla hayat bulmasına ve yeniden fethedilmesine çok ihtiyacımız var. Bugün, onun gözüyle insanlığa bakabilmeye, onun yüreğiyle tüm acı ve kederleri hissedebilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bugün, her yönüyle onu örnek almaya, onun ahlakıyla ahlaklanmaya; sünnetini, benliğimizi her türlü kötülükten koruyacak erdemli tutum ve davranışlara dönüştürebilmeye çok ama çok ihtiyacımız var.

Salât-u selam, tahıyyat-u ikram, her türlü ihtiram Efendimiz (s.a.s)’e, onun âline, ashabına ve onun yolundan gidenlere olsun.”

İl Müftüsü Akın, tüm Çorumlular’ın Mevlid Kandili’ni kutlarken, 29 Kasım Çarşamba günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında Ulu Cami`de ve Akşemseddin Camiinde yapılacak mevlid programı ve diğer camilerdeki mevlid ve vaaz programlarına bütün Çorum halkını davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.