Çarşamba Pazarı 2 haftaya açılabilir

Yeniden düzenlenen Çarşamba Pazarı'nın iki hafta sonra açılabileceği belirtildi

18 Nisan 2018 Çarşamba 12:59
Çarşamba Pazarı 2 haftaya açılabilir

Çarşamba Pazarı’nın iki hafta sonra açılabileceği öğrenildi

Çarşamba Pazarı’nın yargı kararı doğrultusunda yeniden eski yerine taşınmasının öngörülmesinin ardından pazar alanında düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çarşamba Pazarı’nda yapılan alt yapı çalışmaları yerinde inceledi.

Gül, Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Fen İşleri Müdürü Miktat Yıldırım’dan bilgi alırken, pazarın AHL Park AVM’nin de bulunduğu eski yerine taşınması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gül, “Düzenlemelerimizi bir an önce tamamlayacağız. Çarşamba Pazarımız tekrar eski yerinde hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

 Çorum Belediyesi’nin Pazarcılar ve Sebzeciler Odası ile yapacağı görüşmenin ardından pazarın iki hafta sonra açılması hedefleniyor.

KÜLCÜ DÖNEMİNDE KALDIRILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 50 yıldır kurulan Çarşamba Pazarı, Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü döneminde kaldırılmıştı. Çarşamba Pazarı'na eski Müze'nin bulunduğu Yenidoğan Sokak üzerinde geçici yer tahsisi yapılmış, bir süredir de pazar geçici yerinde kuruluyordu. Külcü, Çarşamba Pazarı'nın yeni yerini ise Akpınar Caddesi Murat Petrol arkasındaki 10 dönümlük belediye mülkiyetindeki alan üzerinde planlamıştı.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Çorum Belediyesi Çarşamba Pazarı’nda yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi daha önce Çarşamba Pazarının kurulduğu alanda asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Belediye Başkanı Zeki Gül pazarı yerinde inceledi.

Başkan Gül’e Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen İşleri Müdürü Miktad Yıldırım, Yol Bakım Amiri Oktay Çalışkan eşlik etti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Çarşamba Pazarının eski yerine taşınacağını belirten Gül, “geçtiğimiz haftalarda yan yolların asfaltını tamamlamıştık. Şimdi ise genel asfalt çalışmamızı sürdürüyoruz. 600 bin ton stabilize, 4500 ton mekanik malzeme ve 2500 ton sıcak asfalt serimini yaptık. 11 bin metrekarelik alanda çalışmamızı tamamladık.” dedi.  

Yeni asfalt serimi yapılacak yerler hakkında da bilgi veren Gül, şöyle dedi; “Bundan sonra asfaltlama çalışmalarımız, Yeni Hayvan Pazarı ve Belediye Ek Tesislerinde devam edecek. Her yıl 100 bin ton asfalt serimi için hedef koymuştuk. Bu yıl hedefimizi iki katına çıkartacağız. 200 bin ton asfalt serimi için gayret edeceğiz. İnşallah bu seviyeye ulaşacağımızı ümit ediyorum. Düzenlemelerimizi bir an önce tamamlayıp Çarşamba Pazarımızı tekrar buraya alacağız. Çarşamba Pazarı eski yerinde hizmet vermeye başlayacak. Pazarcı esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.04.2018 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gerçek 2018-04-18 13:18:55

Çorum'un iftiharı avm'nin yanına kurulması uygun değil , başka yer bulunamıyor mu

Avatar
Ahmet MUTLU 2018-04-18 13:21:13

Siyasi rant uğruna Çorum a yapılan en büyük ve çok sayı da olan hatalardan bir tanesi..Özel Otobüs Firmasına boyun eğmek gibi...
Şehir varoş bir taşra kenti olsun, böylece daha iyi oy rantı olur, çalışmaları

Avatar
adil 2018-04-19 08:35:47

avm nin yanında pazar olması hiç uygun olmaz