Çocuklar burayı çok sevdi

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gündüz Bakımevi çocuk kabulüne başladı

23 Mart 2018 Cuma 13:55
Çocuklar burayı çok sevdi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gündüz Bakımevi, hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne bağlı olarak ilgili kurumlardan uygunluk raporları alınarak bu ayın başında çocuk kabulüne başladı.

  İşte Gündüz Bakımevinde çocuklar için verilen hizmetler;

Çocukların yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun eğitsel malzemelerle donatılmış eğitim ortamına sahip 5 sınıf, içerisinde fen ve doğa deneyleri için gerekli malzemelerin ve çocukların yaşlarına ve gelişimlerine uygun çeşitli bilimsel içerikli kitapların bulunduğu 1 bilim odası, Çocukların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde uyuması için hazırlanmış 3 uyku odası, Beden Eğitimi etkinlikleri için 1 jimnastik odası, yumuşak zeminle kaplanmış 1 oyun odası, çocukların sağlıklı bir ortamda beslenmeleri için 1 yemekhane, her 6 çocuğa bir lavabo düşecek şekilde zemini kaydırmaz paspasla kaplanmış çocukların boylarına ve gelişimlerine uygun kız-erkek çocuk tuvaleti, bahçe ve idari personel için diğer birimler bulunmaktadır.

  Gündüz Bakımevinin, kapalı alanı 1071 m² açık alanı ise 800 m² dir.

Gündüz bakımevi sorumlusu olarak çocuk gelişimi mezunu 1 görevli , 2 memur, 1 hemşire, lisans mezunu okul öncesi öğretmeni unvanına sahip öğretmen, kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunu, bakıcı anne, temizlik personeli, diyetisyen, güvenlik görevlisi bulunmaktadır.

Gündüz bakımevi toplamda 99 çocuk kapasiteli olup 07.30 -17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Cumartesi - Pazar ve resmi tatillerde kapalıdır. Giriş ve koridorlar 24 saat kamera ile izlenmektedir. Her sınıfta en fazla 20 çocuk bulunmaktadır ve her sınıf için 1 öğretmen ile 1 bakıcı anne olacak şekilde planlanmıştır. Gündüz bakımevine 37-71 aylık çocukların kaydı yapılmaktadır. Diyetisyen tarafından hazırlanan menüye göre; sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere çocuklara üç öğün yemek verilmektedir.

Gündüz bakımevi eğitim faaliyetleri yönünden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olup Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı esas alınarak eğitim faaliyetleri yürütülmekte ve bu program dahilinde derslerimiz-etkinliklerimiz: Yaratıcı drama, sanat etkinlikleri, fen ve doğa etkinlikleri, müzik etkinlikleri, eğitsel grup oyunları, zeka oyunları, ana dil etkinlikleri, beden eğitimi etkinlikleri, eğitici geziler, aile katılımı, ilköğretime hazırlık çalışmaları, tiyatro, sinema vb. etkinlikler.

Çocukların beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak; çocukları ilkokula hazırlamak; Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi, gelişebilmesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirebilmesi için nitelikli bilişsel uyarıcıların, zengin dil etkileşimlerinin, olumlu sosyal ve duygusal deneyimlerin çocuğa sunulduğu ve çocuğun bağımsızlığının desteklendiği bir ortam sunmak, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen çocuklar yetiştirmektir. Bu bilinç ve azimle çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Son Güncelleme: 23.03.2018 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.