Çorum ev sahibi oldu

Kentsel Dönüşüm konusunda gerçekleştirilen Riskli Yapı Yönetmeliği Eğitimi'ne Çorum ev sahipliği yapıyor.

05 Temmuz 2013 Cuma 19:57
 Çorum ev sahibi oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Coşkun Sağır, Cumhuriyet tarihinin zen büyük kentsel dönüşümünün gerçekleştirileceğini söyledi.

81 ilden Çevre Şehircilik Uzmanları'nın katıldığı eğitim Anitta Otel'de başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile saat 09,00'da başlayan programın açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Coşkun Sağır yaptı.

Coşkun Sağır, Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem risklerine vurgu yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin yüzde 70'inin birinci veya ikinci derece deprem kuşağında yer aldığını söyledi. Riskli bölgelerde yer alan nüfus yoğunluğunun sayısal değerini de açıklayan Coşkun Sağır, nüfusun % 70'inin bu bölgelerde yaşadığını, bu dilimin ise 50 milyon insan anlamına geldiğini kaydetti.

Nüfus yoğunluğunun, riskli deprem kuşağı olan bölgelerde toplanmasının, söz konusu riski daha da artırdığına işaret eden Sağır, kalitesiz binaların mevcut riski daha da artırdığına dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun tam da bu riski ortadan kaldırmak maksadıyla çıkartıldığını ifade eden Sağır, "Hükümet bu riski kaldırmak için Kentsel Dönüşüm Kanunu çıkarttı ve Bakanlığımız da buna ilişkin yönetmeliğini hazırladı. Bu eğitimlerde Bakanlığımız'ın Riskli Yapı Tespit Yönetmeliği hakkında bilgi verilecek. Cumartesi günü saha da uygulamalı eğitim de yapılacak" dedi.

Türkiye'nin yapı stokunun çok kötü olduğunu kaydeden Sağır, "Bu yapıların dönüşümü belki 15 belki de 20 yıl sürebilir. Ancak bunu mutlaka yapacağız. Burada önemli olan hedefimizin olmasıdır. Bu hedefimizde ulaşacağımıza inanıyorum. Amacımız ülkemizin karşı karşıya kaldığı deprem riskinin en aza indirmektir. Dayanaksız bir yapıyı deprem olmadan tespit edebilirsek ne mutlu bize. Kentsel Dönüşüm Kanunu bize geniş bir hareket alanı veriyor. Eğer bunu başarabilirsek Cumhuriyet tarihinde yapılmış en önemli çalışma olacak" diye konuştu.

Açılış programının ardından eğitim çalışmaları başladı.







Son Güncelleme: 05.07.2013 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.