Çorum'a 5 cezaevi daha yapılacak

2'si yüksek güvenlikli 5 cezaevi daha yapılacak.

25 Eylül 2017 Pazartesi 15:36
Çorum'a 5 cezaevi daha yapılacak
 
Adalet Bakanlığı tarafından Çorum'da 2'si yüksek güvenlikli olmak üzere 5 cezaevi inşa edileceği bildirildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesinin arkasında bulunan Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun fiziki yetersizliği dolayısıyla kente yeni cezaevleri inşa edilmesi için Adalet Bakanlığınca çalışma başlatıldığını söyledi.

Yeni cezaevleri için mevcut cezaevinin yanındaki bin 112 dönümlük hazine arazisinin tahsis edildiğini bildiren Yurdagül, şu bilgileri verdi: 
"Nisan ayında kentimizi ziyaret eden dönemin Adalet Bakanı, şu anki Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'a konuyu iletmiştik. Kendisinin gerekli talimatlarının ardından mevcut cezaevinin yanındaki alana 5 yeni cezaevi inşa edilmesi kararlaştırıldı. Yeni cezaevlerinin ikisi yüksek güvenlikli, ikisi L tipi, biri de açık cezaevi olarak yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla cezaevlerinin bulunduğu bölge yerleşke olacak. Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığının bu konudaki çalışmaları yoğun olarak devam ediyor. Belediye de imar düzenlemesini tamamladı. Gelecek yıl içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak."

İnşaatların tamamlanmasıyla cezaevinin bulunduğu alanın yerleşke haline geleceğini dile getiren Yurdagül, yeni cezaevlerinde başta infaz koruma memurları olmak üzere yönetici, psikolog ve diğer kadrolarla yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.



SABAH








Son Güncelleme: 25.09.2017 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vah vah 2017-09-25 19:17:05

Vah ki halimize. Millet cezaevini kapattığı için övünür, 20 yıl sonrasına dahasını kapatmaya hedef koyar. Biz ise yenisi yapılıyor diye sevinecek haldeyiz. Bin 500 istihdammış. Oldu olacak ülkeyi yıkıp baştan yapalım, herkes istihdam olsun. Ne kadar acı, ne kadar makus bir kader bu

Avatar
Hava 2017-09-26 00:53:21

Ha va la nı

Avatar
Idris Eroğlu 2017-09-25 22:43:41

Çorum'a CEZA Evi değil HAVAALANI
Lazim yozgat'a yapsinlar CEZA Evini

banner165