Çorum'un akıllı kavşakları örnek oluyor

Çorum'daki akıllı kavşak sistemi dikkat çekiyor.

25 Nisan 2014 Cuma 16:32
Çorum'un akıllı kavşakları örnek oluyor
Çorum Belediyesi tarafından uygulamaya konan akıllı kavşak sistemi, il belediyeleri ve üniversitelerin dikkatini çekiyor.

Akıllı kavşak sisteminin Çorum'daki uygulamalarını yerinde görmek ve sistemi kendi şehirlerinde uygulamak isteyen belediye yetkilileri Çorum Belediyesi'ne gelerek Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelinden bilgi alıyor.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, sistemin hayata geçirilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen uygulamadaki başarılar nedeniyle diğer illerin dikkatini çeken ve bu nedenle de incelenmeye değer bulunan Çorum'daki akıllı kavşak sistemini incelemek üzere şehrimize gelen Edirne Belediyesi yetkilileri ve Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri sistem hakkında bilgi aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile bir süre görüşen Edirne Belediyesi personeli ve Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri sistemi kendi şehirlerinde de uygulamak istediklerini belirtti.

Çorum Belediyesi'nin gelişen dünyadaki değişimi yakından takip eden bir belediye olduğunu dile getiren Turhan Candan, Çorum Belediyesi'nin bu yönüyle diğer belediyeler ve kurumlar tarafından örnek alınan bir belediye olduğunun altını çizdi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan Elektrik Mühendisi Orhan Arıkan, Elektrik Teknikerleri Sabri Karabulut ve Ersan Meşhur ile Can Kütük, Çorum Belediyesi'nin akıllı kavşak sistemini inceledikten sonra Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan'ı ziyaret ederek kutladı. Çorum Belediyesi'nin trafik konusunda başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Candan, bu başarılı çalışmaların civar illerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen il belediyeleri tarafından da bilinmesinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Akıllı kavşak kontrol sistemi, ticari plaka işlemleri, toplu taşıma hizmetleri, yeni terminal binası, trafik kontrol merkezi gibi konularda Çorum Belediyesi'nin kendileri için örnek çalışma yürüttüğünü dile getiren Edirne Belediyesi yetkilileri, "Edirne Belediyesi olarak şehrimizde bulunan 8 kavşağa akıllı kavşak kontrol sistemi kurmak istiyoruz. Bu konuda öncü olan Çorum Belediyesi'nden bu konularda bilgi almak amacıyla Çorum'a geldik. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelinin yakın ilgisi bizi memnun etti. Bizlere akıllı kavşaklar konusunda her türlü desteği veren ve bilgilerini esirgemeyen Çorum Belediyesi personeline çok teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Yalova Üniversitesi de inceledi

Çorum Belediyesi tarafından hizmete sunulan akıllı kavşak sistemi, akademik camianın da dikkatini çekmeyi başardı. İl belediyelerinin yanı sıra üniversitelerden de sistemi incelemek için şehrimize gelene öğretim üyeleri, sistemin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne şahit olduklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Delice, Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan'ı ziyaret ederek akıllı kavşak sistemi ve şehir içi trafiği ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulunan Delice, Çorum'daki değişime hayran kaldığını ifade etti. Delice, trafik ve ulaşım hizmetlerinde Çorum'un kat ettiği mesafenin diğer şehirlere de örnek olması gerektiğini vurguladı.


Son Güncelleme: 25.04.2014 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.