Devane’de 440 konut 2014’te teslim edilecek

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TOKİ tarafından Devane’de yaptırılan binalarda incelemelerde bulundu.

09 Eylül 2013 Pazartesi 16:31
 Devane’de 440 konut 2014’te teslim edilecek


Belediyecilik tarihinde en büyük imar düzenlemelerinin kendi dönemlerinde yapıldığını anlatarak, “Çorum’da 5,5 milyon metrekarelik alanı kapsayan imar düzenlemeleri ile Kentsel Dönüşüm’ü gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Turhan Candan ve mahalle muhtarlarının katıldığı ziyarette açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kendi dönemlerine kadar Devane, Farabi ve Arasta’da yapılacak dönüşüm çalışmalarını, birbirlerini engellememesi için üçe ayırarak, müstakil hale getirdiklerini, bu çalışmanın ardından bizzat Belediye görevlileri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, mülk sahipleri ile anlaşmalar yapıldığını kaydetti.

Birinci etap olarak yapımı tamamlanmak üzere olan Devan evlerinde, mülk sahiplerinin % 35’lik kısmının konut istediğini, geri kalanların ne olur ne olmaz kaygısı ise arsa paralarının talep ettiklerini anlatan Külcü, “İkinci etabımız başladığında, halkımız gördü ki, bizim dönemimizde yapılan işler yılan hikayesi gibi uzayıp gitmiyor, her şey planlandığı ve söz verildiği şekilde cereyan ediyor. Bu güvenin yansıması olarak, ikinci etaptaki konut talep oranı % 71’e yükselmiştir.” diye konuştu.

‘Doğru iş yapıyoruz’

Külcü, ikinci etapta vatandaşın herhangi bir terüddütünün kalmadığını, 332 mülk sahibinden 236’sının ev talebinde bulunduğunu aktardığı açıklamasında, ikinci etap ihalesinin 2014 başlarında yapılacağını duyurdu.

‘440 konut 2014 Mart’ta teslim edilecek’

Devane evlerinde ilk etap kapsamında 440 konutun inşa edildiğini ve 2014 yılının Mart ayında hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Başkan Külcü, mevcut binalar içerisinde 80-110 ve 131 metrekarelik üç aynı konut tipi bulunduğunu, söz konusu konutlarda birkaç zemin kat haricinde satışa çıkacak daire kalmadığını sözlerine ekledi.

‘İkinci Etap’ta 240 konut yapılacak’

İkinci Etap inşaat çalışmasında 240 konut yapılacağını da ifade eden Başkan Külcü, 236’sının ev istediğini 96 mülk sahibini ise kamulaştırma bedelini talep ettiğini, toplam 7 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendiğini aktardı. Külcü, ikinci etap inşaatların ihalesinin 2014 başlarında yapılacağını, dosyaların TOKİ’ye teslim edildiğini açıkladı.

‘Üçüncü Etap 500 dönümlük alanda olacak’

Üçüncü Etap Kentsel dönüşüm çalışmalarının Devanenin bir bölümü, Osmancık Caddesi, Yazı Çarşı, Namazgah ve Akşemseddin Caddesi’ni çevrelediğini söyleyen Külcü, 500 dönümlük alanda Çorum için fevkalade lüks ve konforlu bir alanın ortaya çıkacağının müjdesini verdi.

Farabi’ye müjde

Üçüncü Etap çalışmaların bir bölümünün Farabi Caddesi’ni de ilgilendirdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada mülkiyeti bulunan kişilerin sonuç talepleri olduğunu, Farabi’ye ruhsat verebilecek hale gelineceğini sözlerine ekledi.

‘5,5 milyon metrekarelik dev imar çalışmaları yaptık’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum belediyesi olarak belediye tarihinde en büyük imar çalışmasını gerçekleştirdiklerini, 10 bin konutluk çalışmalar ile 50 bin kişilik yeni yaşam alanları oluşturulduğunu söyledi.

Kunduzhan Mahallesi Muhtarı Kadir Atçalı’dan teşekkür plaketi

Kunduzhan Mahallesi muhtarı Kadir Atçalı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür plaketi verdi.
Kısa bir konuşma yaparak, Belediye Başkanı Külcü’ye teşekkür eden Muhtar Atçalı, “Yıllardır çok kötü halde duran bölgemizde, gökdelen gibi binalar yükseldi. Belediyemiz bu işi başardı. Hiç kimsenin mağdur olmadığı bu çalışmada, halkımız her fırsatta emeği geçenlere dua ediyor” dedi.

Kimin ne söylediğini çok fazla önemsemiyorum. Biz meclis kararını ve bölge sakinlerinin düşüncelerini önemseriz. Şehrin geleceği açısından ne gerekiyorsa, onu önemseriz. 5,5 milyon metrekarelik alanda yaptığımız imar çalışmalarında da hep bu hassasiyete dikkat ettik.

Temel prensip kamu menfaati varsa, fertlerin menfaati ikinci derecededir. Bu fertlerin mülkiyet haklarının kutsal olmadığı anlamına gelmez, mülkiyet hakkına saygısızlık içermez, ancak kamu menfaati her zaman fertlerin önündedir.

İmardan hiç anlamayan adamların sözlerini gördüm. O bölgede yıllardır taşınma ile ilgili çalışmalar var ve Çorum kamuoyu, sanayinin tanışması konusunda hemfikirdir.

Aşağı Sanayi esnafı çok talihsiz bir tercihte bulunmuş. Söz konusu derneğin başkanı, KSS’de yapımı devam eden kooperatif yönetimine girmiş, oradan çıkıp, Ahi Evran yönetimine girmiş oradan da çıkmış şimdi de ayrı bir dernek kurmuş. Bu, dernek üyeleri açısından çok talihsiz bir tercih olmuştur.

Söz konusu toplantının basına yansıyan şekliyle, orada çok çirkin ifadeler kullanıldığını gördüm. Azıcık onur, şeref ve haysiyet sahibi olanlar, iddialarını ispat etmek zorundadır. Azıcık onurları varsa, ispata davet ediyorum.

Biz, esnafın alın terinin kutsal olduğuna inanan insanlarız. Eğer öyle olmasa, esnafın dükkan sahibi olması için en alt ramaklardan esnafa dükkan arsası satmazdık.

795 dükkandan 25’i boş, 168’inde de farklı ticari faaliyetler var. 602 sanayi esnafı dükkanları kullanıyor. Bunlardan sadece 170 tanesi mülkiyet sahibi, geri kalan 432’si kiracı. Biz kiradaki kardeşlerimizin de mülk sahibi olmasını isteyerek adımlar atıyoruz.

Biz nüfusun ne kadar arttığını biliyoruz. Merkez  nüfusumuz her yıl 5 bin artıyor. Planlama yetkisi meclisin uhdesindedir.

Aşağı Sanayi’den hareketle 180 dönümlük planlamayı iptal ettirmek için zil takanların yaklaşımını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz muhatap olmayacağız.





Son Güncelleme: 09.09.2013 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Eken 2014-08-31 16:35:51

Çok haklı sn başkanım corum için küçük sanayi kaldırılması Çorum menfaatine