En büyük destek Kudüs’e gitmek

‘Kudüs ve Filistin'de Hak İhlalleri’ konulu toplantıda Av. Cihat Gökdemir konuştu

30 Ocak 2018 Salı 22:38
En büyük destek Kudüs’e gitmek

İHH Çorum Şubesi'nde ‘Kudüs ve Filistin'de Hak İhlalleri’ konulu toplantı düzenlendi.

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Başkanı ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihat Gökdemir'in katıldığı toplantıda Özgür-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Cihannüma Derneği, Kerebi Gazi Vakfı temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını İHH Başkanı Selim Özkabakçı yaptı.

İHAK Başkanı ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Davası avukatlarından Cihat Gökdemir, İdlip'de halkın yardım beklediğini belirterek, “İdlip duyarlılığını Çorum'dan başlayarak tüm Türkiye'ye yayalım. Maalesef İdlip Halep kadar Türkiye'de gündem oluşturmadı.

İHAK’ın Dünya'da pek alternatifi bulunamayan insani diplomasi alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Gökdemir, insani yardım yapılabilmesi için insani diplomasinin ana öncüllerden olduğunu, uluslararası çapta yapılan diplomasi çalışmalarının uluslararası hukuk alanında yetkin kişilerce yürütebileceğini kaydetti.

Kudüs'ün kaybedilmesinin Anadolu'nun kaybedilmesi manasına geleceğini belirten Gökdemir, Batı'da Bosna, Doğu'da Afganistan ve Kuzey'de Çeçenistan korunmazsa Anadolu'nun da korunamayacağını ifade etti.

Dünya kamuoyunda özellikle Kudüs ve Filistin'deki zulümlerin yer bulduğunu ve tepki çektiğini ifade eden Gökdemir, Dünya Müslümanlarının sinir uçlarının Kudüs'te bulunduğunu söyledi. Yalnızca Müslümanların değil Avrupalı aktivist grupların da Kudüs meselesinde çok duyarlı oldukları belirtildi. Tüm dünyadan tepki alan bu sorunun müsebbibi olan İsrail'in hukuk üreten bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Gökdemir, zulüm için Siyonist İsrail'in hukuki anlamda kılıf uydurabildiklerini ifade etti.

İHAK olarak kendilerinin bu süreç içerisinde raporlama çalışmaları yaptıklarını ve bu raporları tüm dünya kamuoyuna duyurduklarını söyleyen Gökdemir, bu raporların arşivlendiğini ve bu arşivleme işleminin kendilerini 10 yıldır Filistin'e almayan işgalci İsrail'e karşı çok önemli olduğunu ifade etti.

Türk halkının en büyük desteği Kudüs'e gitmekle sağlayacağını ve Mescid-i Aksa'nın müdafaası için orada yaşananları layıkıyla hissetmesi gerektiğini anlatan Gökdemir, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatının olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.