Engelli genç iş arıyor

Çorum'da görme engelli 20 yaşındaki Esra Yıldırım, kimsenin kendisine iş vermediğini belirterek...

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:52
 Engelli genç iş arıyor


Çorum'da görme engelli 20 yaşındaki Esra Yıldırım, kimsenin kendisine iş vermediğini belirterek, "Çalışmak istiyorum. Ancak görme engelli olduğum için kimse bana iş vermiyor" dedi.


Çorum'un Ak Kent Mahallesi'nde oturan görme engelli Esra Yıldırım, her gün kardeşiyle birlikte kapı kapı dolaşıp iş aradığını ifade etti. Ancak kimsenin kendisine iş verdiğini söyleyen Yıldırım, Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nden mezunu olduğunu, ayrıca bilgisayar sertifikası da aldığını belirterek, "Görme engelli olduğum için ne yazık ki iş bulamıyorum. İş için müracaat ettiğim yerler bir bahane bularak beni başka yerlere yönlendiriyor" dedi.


Doğuştan yüzde 63 görme bozukluğu bulunan Yıldırım, "Biz 10 kardeşiz. Babam sanayide çalışıyor. Annem ise ev hanımı. Kardeşlerim küçük ve okuyorlar. Çalışmaya ihtiyacım var. Görme engelli olmak iş yapamaz anlamına gelmiyor. Ben evde zaten kendi işlerimi kendim yapıyorum. İş bularak aileme katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.





DHA

Son Güncelleme: 25.02.2015 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.