'Garip' dedenin acı sonu

Konya’da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya 'Poşetli dede’ olarak tanınan...

28 Eylül 2014 Pazar 16:47
 'Garip' dedenin acı sonu


Konya’da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya 'Poşetli dede’ olarak tanınan manevra yapan otobüsün altında kalarak ölen sokaklarda yaşayan 70 yaşlarındaki yaşlı adamın yakını tespit edilemezken, Garip dedenin Çorumlu olduğu öğrenildi. Kazaya yol açan otobüs şoförü 31 yaşındaki Mustafa B., sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı


Kaza, dün saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yeni Otogar’daki yolcu indirme peronlarında meydana geldi. Kilis’ten Konya’ya gelen yolcu indirip- aldıktan sonra İzmir’e hareket etmeye hazırlanan Mustafa B. yönetimindeki 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü ile geri manevra yapmak istedi.


ÜZERİNDEN POŞETLER VE BİR PARÇA EKMEK ÇIKTI


Bu sırada otobosünün arkasından geçen ve halk arasında ’Garip’ olarak bilinen sokaklarda yaşayan kimsesiz yaşlı adama çarptı. Lastiğin altında ezilen talihsiz adam öldü. Çevredekilerin bağırmaları üzerine durumu fark ederek araçtan inen otobüs şoförü şoke oldu. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıktı. Olay yerindeki incelemen ardından ceset Beyhekim Devlet Hastanesine Morguna kaldırıldı.


KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ


Halk arasında atom mühendisi olduğu ve varlıklı olduğu yönünde iddialar bulunan ancak bu iddiaların kesinleşmediği ’Garip’in kimliği henüz belirlenemedi. Hiçbir yakınının polise gidip başvurmadığı belirtilirken, cenazesinin hastane morgundan bekletildiği öğrenildi. Herhangi bir yakınının çıkmaması durumunda cenazenin kimsesizlek mezarlığına defnedileceği belirtildi. Bu duruma sessiz kalmayan bir grup ise sosyal paylaşım sitesi üzerinden ’Konya’nın Garip’ini yanlız bırakmayalım. Halk olarak cenazesine sahip çıkalım" diyerek örgütlendi.

ŞOFÖR SERBEST BIRAKILDI


Olay sonrası gözaltına alınan otobüs sürücüsü Mustafa B. verdiği ifadesinde, "Muavin araçta oturuyordu. Bende aynadan baktım ancak arkada kimseyi göremedim. Perondan çıkmak için geri geri geldiğimde ise bu olay yaşandı" dedi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa B. mahkemedeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.





Milliyet

Son Güncelleme: 28.09.2014 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165