Gazi Caddesi trafiğe kapandı

Çorum'da otomobilsiz kent günü etkinliği gerçekleştirildi.

22 Eylül 2018 Cumartesi 13:08
Gazi Caddesi trafiğe kapandı

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, bugün ‘otomobilsiz kent günü” etkinliği düzenlendi.

Çorum Belediyesi bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftasına “Çeşitlendir ve Devam Et” teması ile yola çıkan projeye destek vererek bugünü “otomobilsiz kent günü” ilan etti.

Program kapsamında Gazi Caddesi trafiğe kapatılırken, 15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda toplanıldı. Çorum Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Kent Meydanı’na yürüyüş yapıldı ve oradan tekrar Saat Kulesi’ne dönüldü. Burada masa tenisi, badminton, judo, teakwondo, karate, satranç gibi gösteri ve sportif faaliyetler yapıldı. Etkinlikte Altı Nokta Körler Derneği, Hitit Doğacılık Kulübü, Çorum Bisiklet Tutkunları, Basketbol Akademi Engelli Basketbol takımı da yerini aldı.

SAĞLIKLI BİR ÇORUM İÇİN...

Belediye Başkanı Zeki Gül, yaptığı açıklamada, “Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde, sağlıklı bir Çorum için sporcularımızın, engellilerimizin, Avrupa'dan gelen misafirlerimizin katılımıyla gerçekleşen “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliğine katıldık.

Avrupa Hareketlilik Haftasında, hava kirliliği, temiz çevre, hareketli yaşam, kentsel zorluklarla başa çıkma gibi birçok önemli konuya dikkat çeken çalışmalara destek verdik. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

ETKİNLİK HAKKINDA...

Avrupa Hareketlilik Programı, 2002 yılından itibaren Avrupa’da halk sağlını ve yaşam kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, hareketlilik ve kentsel yaşam alanını etkilemeye ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan ve Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından yürütülen bir program. Aynı zamanda bu hafta içerisinde yer alan programların amacında hava kirliliği gibi kentsel zorluklarla başa çıkabilmek için pratik çözümler sunma amacı da taşınıyor.

Son Güncelleme: 22.09.2018 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.