Gönüllerin kahramanı Songül Nine

Çorum’un İskilip ilçesinde bir düğünde rahatsızlanan kişiye yaptığı ilk müdahale ile gündeme gelen Songül Nine gönüllerin kahramanı oldu.

12 Eylül 2018 Çarşamba 10:04
Gönüllerin kahramanı Songül Nine

Çorum’un İskilip ilçesinde bir düğünde rahatsızlanan kişiye yaptığı ilk müdahale düğünün kahramanı olan Songül Nine o anları anlattı.

İskilip ilçesine bağlı Çukurköy'de hafta sonu gerçekleştirilen düğüne davetli olarak gittiğini dile getiren 76 yaşındaki Songül Tıraş, "Sonra bir koşuşturma başladı. Birisinin rahatsızlandığını ama durumunun iyi olduğu söylendi. Sonra birisi adam bayıldı hiçbir şeyi yok dedi. Ama ben hemşire olduğum için hastayı görmek istedim. Sonra birisinin yardımıyla kalabalığın içerisine doğru ilerledim. Hastanın başına geldiğimde sandalye de oturuyordu. Buz gibi soğuktu. Hemen dedim hastayı yatıralım beynine oksijen gitsin. Ayaklarını kaldırdı. Nabzı zayıflamış hastada solunum güçlüğü vardı. Hastaya sonra kalbinde ve sırtında ağrı olup olmadığını sonra şuurunun yerinde olup olmadığını tespit etmek için adını ve soyadını sordum. Hastanın durumunun genel durumunun iyi olduğunu görünce tansiyonunu ölçtüm. Hastanın beynine oksijen gidene kadar başından ayrılmadım. İnsanlar bu konuda duyarlı olmadığı için önce ben oraya gitmeden hastanın başına birikmişlerdi. Daha rahat nefes alması için herkesi uyardım köylülerde anlayış göstererek hastanın etrafını açtı" dedi.

76 yaşında olduğunu açıklayan Songül Nine, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1963 yılında mezun oldum. 5 yıl çalıştıktan sonra yurt dışına gittim. Orada da 17 yıl görev yaptıktan sonra vatan özlemiyle Türkiye’ye dönerek emekli oldum" diye konuştu.

BAŞKAN ÇATMA’DAN ZİYARET

Düğündeki hareketiyle herkesin de takdirini toplayan Songül Nine'yi İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma eşi Ayfer Çatma ile birlikte ziyaret etti. Songül Nine'ye çiçek hediye eden Belediye Başkanı Recep Çatma, Songül Tıraş'ın yaptığı hareketle gönüllerde taht kurduğunu söyledi. Bu tür olaylarda ilk yardımın önemine dikkat çeken Başkan Çatma, Songül Nine'nin davranışının herkese örnek olmasını istedi.

İHA

Son Güncelleme: 12.09.2018 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165