Haftanın her günü av

Çorum Tüm Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından avcılara yönelik seminer düzenlendi.

29 Haziran 2013 Cumartesi 12:26
 Haftanın her günü av


Dernek Lokali’nde önceki akşam düzenlenen eğitime konuşmacı olarak Milli Parklar Şefi Yüksel Şimşir katıldı. Şimşir, dernek üyelerine avlanma alanları ile ilgili bilgiler verdi.

Milli Parklar Şefi Yüksel Şimşir, Türkiye de avlağı(avlanma alanı) en yüksek olan bölgenin Çorum sınırları olduğunu söyledi.

Çorum’da av kapatma söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten  Şimşir, yeni sistemle  avlanmak için izin almaya gerek kalmadığını,, internet üzerinden işlemlerin yapıldığını  belirterek, “Çorum’da bin 307 kayıtlı avcının sisteme girişi yapıldı. Bütün bilgileriniz sisteme dahil edildi. Hangi av alanlarında, hangi hayvanların avlanacağına kadar hepsi belirlendi. İki  tür avlak var. Birisi devlet, diğeri  genel avlak. Mülkiyeti devlete ait olan alanlara devlet avlağı adını veriyoruz.  Mülkiyeti şahsa ait olana ise genel avlak diyoruz. Artık internete girerek avlanmak istediğiniz alanı seçip kayıt yaptıracaksınız. Haftanın her günü av yapabileceksiniz.  Yeni sistem  24 Ağustos 2013’ten itibaren itibaren başlayacak.”







Son Güncelleme: 29.06.2013 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.