Havuzlar hizmete sunuldu

4 köye yapılan sulama havuzları tamamlandı

16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:08
Havuzlar hizmete sunuldu

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, köylere hizmet götürmeye hızla devam ediyor. Tarımsal alanda devam eden çalışmalar ile birlikte Dodurga İlçesi’nde 4 adet köyde yapılan sulama havuzları vatandaşların hizmetine sunuldu.


Dodurga Dikenli’de yapılan havuzun kapasitesi 73 ton olurken 40 dekar arazinin sulanacağı havuzdan 592 kişi faydalanacak. Dodurga Akkaya’da yapımı bitirilen 120 ton kapasiteli havuz ise 60 dekar arazi sulaması yapabilecek ve buradan da 209 kişi yararlanacak. Yine Dodurga Alpagut’ta ise 234 ton kapasiteli, 109 dekar araziyi sulama kapasiteli havuzdan ise 591 kişi hizmetten yararlanacak. Dodurga’da İl Özel İdaremiz tarafından yapılan bir başka havuz ise Mehmetdede Tekke Köyü’nde vatandaşların hizmetine sunulan 292 ton kapasiteli, 150 dekar araziyi sulayabilecek büyüklükte, 151 kişinin faydalanacağı şekilde inşa edilerek faaliyete geçti.


Dodurga’da yapılan bu 4 sulama havuzundan toplamda 1200 vatandaş yararlanacak. Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmetlerden yararlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Son Güncelleme: 16.08.2017 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165