İnsanlık Pusulamız Arakan Rotamız

Memur-Sen Arakan için yardım kampanyası başlattı

21 Eylül 2017 Perşembe 14:09
İnsanlık Pusulamız Arakan Rotamız

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı Memur-Sen Memur-Sen tarafından, “İnsanlık Pusulamız Arakan Rotamız” temasıyla Kızılay, İHH, Cansuyu ve Deniz Feneri ile birlikte yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Myanmar ordusu ve Budistlerin 25 Ağustos’tan itibaren Arakanlı Müslümanlara karşı dozunu arttırdıkları ve sistemli hale getirdikleri saldırıların katliam boyutunu aştığına dikkat çeken Saatcı,“Bu saldırılar, soykırıma evrilen etnik ve teolojik temizliğe dönüştü. Hayatta kalmak ve insani değerlere yönelik saldırılardan kurtulmak üzere yollara düşen Arakanlılar, yolculuklarında da Budist çetelerin vahşi saldırılarına maruz kalıyorlar. BM’nin ve uluslararası toplumun kınamakla yetinmesinin bu katliamlardaki etkisi açıktır. Nitekim 1942 yılından beri sistematik bir yok etme kampanyasına maruz kalmaları; çok yönlü ve derin bir ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutulmaları karşısında BM, Arakanlılar için bugüne kadar kınama ve istatistik raporları hazırlama dışında hiçbir şey yapmadı.” dedi.

İslam Coğrafyasının sömürü bölgesi, Müslüman kitlelerin zulüm nesnesi yapılmasının temelinde örgütsüzlük, sinmişlik ve devletler arasındaki kopukluk olduğunu belirten Saatcı,şöyle dedi; "İslam dünyasına, örgütlü yapılara ve insani yardım kuruluşlarına sorumluluk alın çağrısında bulunuyoruz. Memur-Sen olarak, başta 1 milyon üyemiz olmak üzere 80 milyon insanımızın, bu kampanyaya destek vermesini tarihi bir sorumluluğun yerine getirilmesi olarak görüyor, kampanyamızın Arakanlıların acısını bir nebze olsun hafifletmesini temenni ediyoruz.”













Son Güncelleme: 21.09.2017 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165