Dolmanın kapağını Kahraman açtı

Meclis'te İskilip Dolması geleneği sürüyor

13 Aralık 2017 Çarşamba 20:58
Dolmanın kapağını Kahraman açtı

Gelenekselleşen ve bu sene dördüncüsü yapılan İskilip Dolması ikramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yoğun ilgi gördü. 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyor.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Çorum Milletvekillerinin girişimleri ile tarihi geçmişi 500 yıl öncelerine dayanan İskilip Dolması, TBMM’de Milletvekillerine ikram edildi.

Çorum Milletvekilleri; Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, AK Parti İskilip Kadın Kolları Başkanı Emine Bostan, Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygünve Meclis Üyelerinin katılımı ile yaklaşık 13 saatte kısık odun ateş ile kazanlarda pişirilen İskilip Dolması milletvekillerine ikram edildi.

Kazanlarda pişirilen İskilip Dolması’nın kapağını TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Fikri Işık, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Mardin Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Başkanı Mustafa Lek birlikte açtılar.

Yemeğe mecliste bulunan tüm partilerin milletvekilleri ile bakanlık bürokratları, meclis çalışanları ve basın mensupları katılarak unutulmaz lezzeti yeniden tadabilmek umudu ile Çorum Milletvekillerine teşekkür ettiler.  

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı açıklamada,“500 yıllık tarihi İskilip Dolması ikramını geleneksel hale getirerek dördüncü kez Mecliste ikramını gerçekleştirmemizdeki amacımız İskilip ve İskilip kültürünün tanıtımına katkı sağlamaktır. İskilip Belediye Başkanımız Recep Çatma’ya ve ekibine, İskilip İlçe Başkanımız Mustafa Lek’e teşekkür ederiz” dedi.

Bu arada Uslu’nun çok olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 3 Şubat’ta Boğazkale ve akşam Çorum’da konaklama, 4 Şubat’ta da İskilip’te Atıf Hoca’nın idam yıldönümü etkinliklerine” katılmak üzere Milletvekillerini Çorum’a davet ettiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 14.12.2017 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİRBİLEN 2017-12-14 09:18:02

inanın cok üzülüyorum ülkemin haline.

Avatar
Osman duran 2017-12-14 11:42:48

https://www.facebook.com/iskilipdolmasikebapsofrasi/

banner165