Kadınların fazla çalışması yasak

Kadınlar işyerlerinin gece postalarında 7.5 saatten fazla çalıştırılamayacak

25 Temmuz 2013 Perşembe 17:54
 Kadınların fazla çalışması yasak


Kadınlar işyerlerinin gece postalarında her ne şekilde olursa olsun 7.5 saatten fazla çalıştırılamayacak.

Gebe kadınlar doğuma kadar, emziren kadınlar ise 1 yıl süreyle gece çalıştırılmaları yasak olacak.

Kadınların işyerlerinin gece postalarında çalışma koşullarının düzenleyen yönetmelik yenilenerek Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, belediye sınırları dışındaki her türlü işyeri işverenleri ile belediye sınırları içinde olmakla beraber, posta değişim saatlerinde toplu taşıma araçları ile gidip gelme zorluğu bulunan işyeri işverenleri, gece postalarında çalıştıracakları kadın çalışanları, sağlayacakları uygun araçlarla ikametgâhlarına en yakın merkezden, işyerine götürüp getirmekle yükümlü olacak.

Kadın çalışanın kocası da işin postalar halinde yürütüldüğü aynı veya ayrı bir işyerinde çalışıyor ise kadın çalışanın isteği üzerine, gece çalıştırılması, kocasının çalıştığı gece postasına rastlamayacak şekilde düzenlenecek.




Son Güncelleme: 25.07.2013 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.