Kamu Sen'in yeni temsilcisi

Fatih Gök, Kamu Sen İl Temsilcisi oldu

23 Temmuz 2014 Çarşamba 13:13
Kamu Sen'in yeni temsilcisi

Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği’ne Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök getirildi.

Gök, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcileriyle yapılan temayül yoklaması sonucu oy birliği ile Kamu Sen Çorum il temsilciliği görevine getirildiğini bildirdi.

Basın Bayramı'nı kutladı

Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, 24 Tammuz Basın Bayramı’nı kutladı. Gök mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk Basınında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünü olan bugünde,  tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.

 Toplumsal sorunların özgürce gündeme getirilmesinde ve bu sorunların çözümünde aktif rol oynayan basın, toplumsal bilincin arttırılması anlamında büyük bir sorumluluk taşımaktadır. 

24 Temmuz 1908’de yani bundan 106 yıl önce basında sansür kaldırıldı. Medya mensupları 24 Temmuz’u basında sansürün kaldırılışı nedeniyle ‘Basın Bayramı’ olarak kabul etti.

Hitap ettiği toplumun ihtiyaç duyduğu konularda sağlıklı bilgi edinme ihtiyacını karşılayan ve bulunduğu ilin veya bölgenin yararına kamuoyu oluşturan basın mensupları için, bu görevlerini en verimli bir şekilde yerine getirmelerinde, basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.

Basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerince yaşanabilmesi, basının haber almasında ve yayınlayabilmesinde önündeki engellerin kaldırılmasıyla gerekmektedir.

 
Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan basın, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir. Vatandaşların doğruları öğrenme, bilgiye ulaşma ve kendi fikirlerini basın aracılığıyla ifade edebilme en temel hakkıdır.


Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

 

Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz.

 
Bu duygu ve düşüncelerle, Günümüz şartlarında zor koşullarda büyük özveriyle görevlerini yerine getirmekte olan tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Türk Tarım Orman Sen ve ZMO Temsilcisi Necati Gül de, gönderdiği mesajla Basın Bayramı'nı kutladı. Gül, "Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan  basın; kamuoyunu tarafsız  bir biçimde bilgi ve haber vererek aydınlatmaktadır.  Toplumun bilinçlenmesi ve aydınlanması için  tüm olumsuz şartlarda görevini ifa eden siz basın mensuplarının 24 Temmuz bayramını kutluyorum. Selam ve saygılarımla…" dedi.


























Son Güncelleme: 23.07.2014 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.