Kokuya karşı dezenfekte

Kurban Bayramı sonrası çöp konyetnırlarında oluşan ağır kokuya karşı dezenfekte yapılıyor.

28 Ağustos 2018 Salı 13:35
Kokuya karşı dezenfekte

Çorum Belediyesi’nin temiz bir çevre anlayışıyla çevre temizliğiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, çöp konteynırlarında meydana gelen kokuları ortadan kaldırmak için kullanılan yıkama ve dezenfekte aracı tam mesai çalışıyor.

Çorum’un temiz şehir imajını güçlendirmek için teknolojiyi de yakından takip ettiklerini belirten Belediye Başkan Zeki Gül, “Hemşehrilerimize daha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir çevre oluşturmak için verilen hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Cadde ve sokaklarımızın temizliği konusunda ödün vermeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Mahallelerimizin cadde ve sokaklarında periyodik temizlik hizmetlerimiz sürüyor. Günde ortalama 234 ton evsel katı atık topluyoruz. Mücavir alanımızda yer alan 41 köyümüzün haftada bir kez evsel atıklarını yine belediyemiz alıyor” dedi.

İKİ VARİYAYA ÇIKARILDI

Şehir merkezinde yaklaşık olarak 16.000 adet çöp konteynırı bulunduğunu vurgulayan Gül, “konteynır yıkama ve dezenfekte aracı ile tüm konteynırlarımızı yerinde yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu aracımız sayesinde özellikle yaz aylarında hem çöp konteynırlarının kötü koku yaymasının önüne geçiyor hem de konteynırların ömrünü uzatıyoruz. Dezenfekte ettiğimiz için haşere oluşumu da önlenmiş oluyor. Günde 100 adet konteynerin yıkama ve dezenfektesi hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu yıl yıkama ve dezenfekte çalışmalarına Şubat ayında başlamıştık. Ağustos ayına kadar 14.125 adet konteynırın yıkama ve dezenfektesini gerçekleştirdik.”dedi.

Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla çöp konteynırlarına atılan kurban atıklarından dolayı kokular oluştuğunu, bu yüzden gerekli önlemleri alarak tek vardiya çalışan konteynır yıkıma ve dezenfekte aracını çift vardiyaya çıkarttıklarını kaydetti.

Önceden 16.30’a kadar çalışan araçların Kurban Bayramı sonrasında saat 23.00’e kadar çalıştığını ve daha fazla çöp konteynırını yıkaması ve dezenfektesi yapıldığını ifade eden Gül, vatandaşların temizlikle ilgili talep ve şikayetlerini 333 11 99 numaralı Alo Temizlik Hattını arayabileceklerini belirtti.

BAKIM DA YAPILIYOR

Gül, çöp konteynırlarının bakım işlemleri yapılarak yeniden yerlerine konulduğunu da beliertti.

Başkan Gül, eskiyen yıpranan tüm konteynırların teknik ekipler tarafından bakımlarının ve tamiratlarının yapıldığını, imkanları değerlendirerek israfın önüne geçtiklerini ifade etti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Hemşehrilerimizden çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çöpleri konteynırlara atarak, kapaklarını kapatalım. Böyle çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Çevreyi kirletenleri de uyaralım” dedi.

Son Güncelleme: 28.08.2018 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.