Kurslara katılanlara 25 lira harçlık

Sığınmacılara Türkçe dil kursu açılacak ve günlük 25 lira harçlık verilecek. İstihdama katılımları sağlanacak

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:04
Kurslara katılanlara 25 lira harçlık

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Meslek Edindirme Kurulu’nda Çorum’da yaşayan sığınmacılara Türkçe dil eğitimi verilmesi, işgücü piyasasına kazandırılması, mesleği ve becerisi bulunanların tespit edilerek istihdama dahil edilmesi kararlaştırıldı.

Kurul üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, her hangi bir mesleği olmayan sığınmacıların dil eğitimi ile eşgüdümlü olarak İŞKUR ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek edindirme kurslarına alınması öngörüldü. Bu kapsamda İŞKUR tarafından günlük 25 TL cep harçlığı verilecek ve devamında İŞKUR kayıtları yapılarak uygun işlere yönlendirilecekler.

İşgücü piyasasında kendisine uygun iş bulan sığınmacıları işe alacak işverenler e-devlet üzerinden başvuru yaparak çalışma izinlerini alıp sığınmacıları çalıştırmaya başlayacaklar.

Son Güncelleme: 25.04.2018 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.