Mezarlıklarda gelenek sürüyor

Çorum Belediyesi arefe günü mezarlıklarda çiçek dağıtacak, Beytepe 2. Cadde yenileniyor,

13 Haziran 2018 Çarşamba 18:22
Mezarlıklarda gelenek sürüyor

Çorum Belediyesi arife günü Ulumezarlık, Çiftlik ve Hıdırlık Mezarlığı’nda 60 bin mevsimlik çiçek dağıtacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ulumezarlığa arife günü yapılacak olan çiçek dağıtımıyla bilgi verdi.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda arife gününde mezarlıkların güzelleşmesi için çiçek dağıtımına başlayacaklarını belirten Yabacıoğlu,"Bu uygulama belediyemiz açısından artık geleneksel hale geldi. Biliyorsunuz geçen aylarda Çorum Belediyesi olarak bütün mezarlıklarda gül dikimini tamamlamıştık. Bu bayram da diğer bayramlarda olduğu gibi mevsimlik çiçeklerimizi vatandaşlarımızın mezarlarına dikmesi için dağıtımını yapacağız. İnsanlarımıza nasıl hizmet veriyorsak onların hayatını kolaylaştırmak için nasıl hizmet veriyorsak aynı şekilde geçmişimizede sahip çıkmak durumundayız. Bu bakımdan mezarlıklarımızın bakımını da en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda hemşehrilerimizden takdir topluyoruz.Sadece gül ve çiçek dikimi yapmıyoruz. Aynı zamanda mezarlarımızın yabani otların temizliğini de yapıyoruz. Amacımız yollarıyla, gülleriyle düzenli güzel bir ortam halinde geçmişimize sahip çıkmak için çalışıyoruz" dedi.

Bayram öncesi mezarlıklara mevsimlik çiçek dağıtımının geleneksel hale getirdiklerini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "Bu bayramda vatandaşlarımıza ücretsiz 60 bin mevsimlik çiçek dağıtacağız. Mezarlarını ziyarete gidenler çiçeklerini alabilecek. Yine kurban bayramında da 60 bin mevsimlik çiçek dağıtacağız, böylece bir yılda iki bayramda toplam 120 bin adet çiçek dağıtılmış olacak.”

KANALİZASYON ÇALIŞMASI

Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılaşmanın yoğunlaştığı bölgelerde gelen talepler doğrultusunda su ve kanalizasyon çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Ekiplerimiz Silmkent  bağlar yolu bölgesinde 680 metre uzunluğunda ve 300 mm çapında yeni kanal hattı döşüyor. Orada bulunan yeni mülklerin kanal sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca Çiftlik Çayırı 14. Sokak’ta yeni imar planına göre arsaların içerisinde kalan kanalizasyon hatlarını yola aldık.” dedi.

BEYTEPE 2. CADDE YENİLENİYOR

Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Beytepe 2. Cadde’de yenileme çalışmasına başladı.

Mahalle sakinlerinin talepleri üzerine bu yıl çalışma programına alınan Beytepe 2.Cadde’yi yenileyeceklerini bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir,150 metre uzunluk 6 metre genişliğe sahip olan caddenin 250 ton asfalt serimle yakında hizmete gireceğini belirterek,  “Ramazan ayında yol yapım çalışmaları aralıksız devam etti. Yolların kalitesi her geçen gün artıyor. Çalışmalarımızda her  zaman destek olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 14.06.2018 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165