Park sayısı 240’a çıkıyor

Çorum Belediyesi 20 yeni semt parkı yaparak toplam park sayısını 240'a çıkarıyor.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 17:42
Park sayısı 240’a çıkıyor

Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 20 yeni semt parkının daha yapımına başladı.

Daha yeşil bir Çorum için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çorum Belediyesi vatandaşları yeşille buluşturmak için mahallelere 20 yeni semt parkı daha yapıyor.

Geçtiğimiz ay Park ve Bahçeler Müdürlüğünü ziyaret eden Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum'a 20 yeni semt parkının daha yapılacağının müjdesini vermişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeni iş sezonunun açılmasıyla birlikte park yapım çalışmalarına başladı. Bu çalışmalarımız her yıl artarak devam ediyor diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum ölçeğindeki iller arasında park ve yeşil alanların fazlalığı bakımından lider illerden biri. Mevcut parklarımıza ilaveten şehrimize 20 yeni semt parkı kazandırıyoruz. Bu yeni başladığımız parkların7 tanesinde oranında sert zemin ve yeşil alan çalışmaları bitti. 4 parkımızda da sert zemin ve yeşil alan çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Yani 11 parkımızın kaba inşaatını tamamlamış olduk.Diğer parklarımızın da yapım çalışmalarına hemen başlayacağız" dedi.



SEMT PARKLARI BU YIL SONU TAMAM

Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum'a bu zamana kadar 35 büyük park, 185 semt parkı yaptık. 2018 yılı içerisinde yapılacak 20 yeni semt parkı ile birlikte toplam 240 parkı Çorum'a kazandırmış olacağız" dedi.

Başkan Gül, 20 yeni semt parkı yapacakları bölgelerin "Mehmet Akif Ersoy 37. sokak, Bahar 35. sokak, Çoraklık 35. sokak, Çamdeğirmeni 10. sokak, Bağcılar 80. sokak, Buhara 27. sokak, Köprübaşı 37. sokak, Muratevler 21. sokak, Akkent 4. cadde, Ata 40. sokak, Çiftlikçayırıcadesi ile Söğütlüevler caddesi kesişimi, Köprübaşı 19. sokak, Pazartesi pazar yanı yeşil alan, Mimarsinan 7. cadde, Mimarsinan 9. cadde , Mimarsinan 11. cadde, Bağcılar 3. cadde, Varinli caddesi, Tekceviz parkı ve Türkiyemçesmesi etrafı" olduğunu söyledi.

KONYA VE HACIBEKTAŞ GEZİLERİ BAŞLADI

Çorum Belediyesi tarafından Tarih ve Kültür Gezileri kapsamında düzenlediği Konya ve Hacı Bektaş-ı Veli gezilerine ilk kafileler gönderildi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çanakkale gezileri ile başlatılan Tarih ve Kültür Gezleri kapsamında bu yıl 2.si düzenlenen Konya ve Hacı Bektaş-ı Veli gezilerinde ilk kafileler gece saatlerinde yola çıktı. Nevşehir’e gidenler Hacı Bektaş-ı Veli’nin kabrini, Konya’ya gidenler ise Hazreti Mevlana’nın kabrini ziyaret ediyor ve buraları gezme imkanı bulacaklar" dedi.

Gezilerin Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Gül, “Konya ve Nevşehir’e de 6 binin üzerinde vatandaşımız gidecek. Gezilere hiç gitmemiş vatandaşlarımıza öncelik veriyoruz. Kültür Gezileri tamamlandığında toplamda Çanakkale’ye 15 bin 100 kişi, Konya’ya 4 bin 50 kişi, Nevşehir’e 2 bin 25 kişinin de Hacıbektaş gezisine katılmış olacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.07.2018 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-07-02 23:17:47

İskilipin Atıfhoca türbesi, İskilip kalesi, Evlük köyü gazileri düzenlenebilir.
ÇORUM BELEDİYESİ Büyükşehir edası ile ilçelere parklar yapabilir. Egzersiz aletli parklar dinlendi ve Çoçukların eğlenceli İskilipde parklara ihtiyaç vardır

banner165