Platform'dan eleştiri ve destek

İnsani Değerler Platformu'ndan açıklama

09 Ekim 2017 Pazartesi 08:47
Platform'dan eleştiri ve destek

Çorum İnsani Değerler Platformu aylık olağan toplantısında gündemindeki konuları değerlendirerek bir açıklama yaptı. Açıklamada Platforma üye sivil toplum kuruluşlarının tamamının Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum’da STK’larla bir araya geldiği toplantıya davet edilmemesi eleştirilirken, gündemdeki diğer konularda devletin, milletin ve milli iradenin yanında olunacağı mesajı verildi.


Çorum’da faaliyet gösteren STK’ların 2012 yılında bir araya gelmesiyle oluşturulan ve bugüne kadar başta 15 Temmuz şanlı direnişi ve demokrasi nöbetleri olmak üzere bir çok güzel çalışmaya imza atan platformun Çorum Eğitim Bir Sen Lokali’nde aylık olağan toplantısını yaptığı bildirildi. Bu toplantıda alınan kararlar şöyle:

"Ana gündem maddesi olarak ilimizdeki yardım ve eğitim faaliyetleri ele alınarak değerlendirilmiş, Platformumuzun bu alanlardaki faaliyetlerinin artarak devam etmesine karar verilmiştir.

Platform bünyemizde çocuk ve gençlerimizin okul dışı eğitim, kültür ve spor faaliyetleri ile ilgili bir komisyon oluşturularak, bu alanda faaliyetleri bulunan STK’ların birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirmeleri kararlaştırılmıştır.


Bugünlerde maalesef kan ve gözyaşının egemen olduğu gönül coğrafyalarımızdaki tüm mazlum ve mustazaflar için yapılan, özellikle cumhurbaşkanlığı ve devlet politikasi haline gelen yardım kampanyalarına Platform olarak destek olunmasına, bu bağlamda özellikle son zamanlarda büyük bir zulüm altında yaşayan Arakan için Kızılay Çorum Şubesi ile yürütülen yardım kampanyasının genişletilerek daha da kapsayıcı çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. 

İlimiz merkezinde Hz. Ömer Camii civarında Spor Toto Teşkilatının sponsorluğunda yapımı devam eden imam hatip ortaokulu binası inşaatının, İslam’ın haram saydığı talih oyunlarını oynatan bir kurum olan Spor Toto tarafından değil de, diğer bir çok okulumuzda olduğu gibi devletin genel bütçesinden yapılmasının daha uygun olacağı kanaatimizin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verilmiştir.


28 Eylül 2017 tarihinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ilimize yaptığı ziyaret de özel gündem maddesi olarak değerlendirilerek, STK temsilcilerin görüşlerine başvurulmuştur. Bu kapsamda, Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla beş yüz civarında kişinin iştirakiyle Anitta Otel’de gerçekleştirilen ve medyaya ”Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı” olarak yansıyan toplantıya platformumuzun davet edilmemesi ve bireysel olarak da, platformumuzu oluşturan altmış STK’mızdan sadece birkaçının davet edilmiş olmasını doğru bulmadığımızın kamuoyuyla paylaşılmasına karar verilmiştir. Beş yüz civarında STK ve kanaat önderi temsilcisinin katıldığı söylenilen ve ilimiz ve STK’larımız açısından son derece önemli olan böyle bir toplantıda bugüne kadar milli iradeye her türlü saldırının karşısında durmuş, 15 Temmuz ihanet gecesi ve sonrasında milli iradenin en güçlü sesi olmuş, Çorum’da 15 Temmuz sonrasındaki nöbetleri bizzat organize etmiş bir sivil platform olan İnsani Değerler Platformu ve üye STK’larından çok büyük bir kısmının davet edilmemesinin değerlendirilmesini Çorum kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Bununla birlikte şu da bilinmelidir ki, İnsani değerler platformu olarak bedeli ne olursa olsun her zaman İslam’ın izzetine talip olan bizler her zaman devletimizin, milletimizin ve milli iradenin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 




Son Güncelleme: 09.10.2017 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kürşat 2017-10-09 09:21:59

iktidarın herşeylerini onayladığınız için ve balından yediğiniz için bu eleştirilerinizin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. i̇mam hatip mevzuna değinmişsiniz onda bile adam gibi eleştiriniz yok.

Avatar
Kenan 2017-10-09 12:59:33

insani değerler platformu üye ve başkanları, siz allah aşkına ne iş yaparsınız. adam gibi önce işinizi iyi yapın stk'lar şakşakçılık yapmaz. yanlış gördüğünü söyler yeri geldiğinde eleştirir, yanlış gidenin düzelmesi için kamuoyu oluşturur. konumunuzu, koltuğunuzu korumak, gündem olmak şirin cici gözükmek dışında neler yapıyorsunuz herbiriniz kendisine sorsun ama dürüst olalım çünkü insan kendi kendine yalan söylemez. tabi bu eleştirirlerden herkes hissesi oranında alsın..