Projesi olanlar, hadi buyrun!

Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi'nin imzaladığı protokol kapsamında projesi olanlara çağrı

18 Ekim 2017 Çarşamba 13:43
Projesi olanlar, hadi buyrun!

Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi’nin imzaladığı protokol çerçevesinde bu yıl yapılacak “Çorum İçin Bir Projem Var” başlıklı çalışmada Çorum’un ulaşım, planlama-imar, kamu düzeni, alt yapı, çevre ve enerji kullanımı gibi sorunlarına dönük yeni fikirler aranıyor.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek “Çorum İçin Bir Projem Var” başlıklı çalışma için başvurular 23 Ekim’de alınmaya başlanacak.


Konuya ilişkin açıklamada, Çorum’un problemlerinin çözümü, Belediyece yürütülen hizmetlerin etkinliği, verimliliği ve kalitenin artırılması, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için Çorum Belediyesinin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda proje yapmak üzere Üniversite ve Belediye arasında imzalanan bir protokol kapsamında “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli bir proje grubu oluşturulduğu hatırlatıldı.


Açıklamanın devamında, “Söz konusu protokol çerçevesinde Üniversite ile Belediyemizin işbirliği ile belirlenen konularla ilgili Araştırma Projeleri, Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin hazırlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda 2018 yılında desteklenecek araştırma projeleri ve tezler için 4. dönem başvuruları 23 Ekim 2017 – 24 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu proje desteğinden yararlanmak isteyen Öğretim Elemanlarımızın projem.corum.bel.tr adresinde yer alan başvuru formlarını doldurarak, ekleri ile birlikte ıslak imzalı 2 (iki) nüshasını (basılı ve sayısal ortamda) ilgili birimlerine (Rektörlük/Dekanlık/Müdürlük), BAP Birimine iletilmek üzere teslim etmeleri gerekmektedir.” denildi.


Proje çalışması kapsamına alınan konular ise Çorum’un günübirlik yaşadığı sorunlara çözüm bulmayı amaçlaması açısından dikkat çekici.


Tez veya Araştırma Proje konularının Belediyenin görev, sorumluluk ve faaliyet alanları içerisinde olması gerektiği hatırlatılan açıklamada, “Belediyece yürütülen hizmetler sırasında etkinliği-verimliliği ve kaliteyi artıran, uygulanabilir projeler ile yenilikçi, özgün, yaşam kalitesini yükselten, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, geliştirilmesine ve sahiplenilmesine katkı sağlayan mahiyette projelere öncelik verilecektir.” Uyarısı yapıldı.


Projelere ilişkin sektörler ise şöyle:

1.       Ulaşım

2.       Planlama-İmar

3.       Kamu Düzeni-Afet-Risk Yönetimi

4.       Kurumsal Yapı ve Teknoloji Yönetimi

5.       Altyapı, Çevre ve Enerji Kullanımı

6.       Sağlık-Toplum Refahı ve Sosyal Yardım

7.       Kültür-Turizm-Tanıtım




Son Güncelleme: 18.10.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Proje 2017-10-18 21:12:52

Havaalanı’dır, nokta.