Suyumuz 7/24 kontrolde

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Laboratuvarı ve Scada Merkezi içme suyumuzu 7/24 kontrol altında tutuyor

19 Nisan 2018 Perşembe 16:09
Suyumuz 7/24 kontrolde

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Zeki Gül, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Laboratuvarı ve Scada (Uzaktan İzleme ve Kontrol) Merkezi’nde bugün bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in de katıldığı tanıtımda, şehir şebeke suyunun son teknoloji ürünü modern cihazlar aracılığıyla geçirildiği kontroller anlatılırken, içme suyunun gönül rahatlığı içinde içilebileceği tekrarlandı.

Belediye Başkanı Gül, Yeni Hayat Barajı’nda su sorununun son yağışlarla aşıldığını belirterek, ancak suyun israf edilmeden kullanılması gerektiğini dile getirdi.

ZÜBEYİR TUNCEL BRİFİNG VERDİ

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Zübeyir Tuncel’in verdiği detaylı brifingte ise su ve kanalizasyon müdürlüğüne bugüne kadar yapılan toplam yatırımın 570 milyon lira olduğu açıklandı.

Su Müdürü Tuncel, içme suyu alınan barajlarda rezerv durumu, kuyulardan temin edilen sular hakkında bilgi verirken, teknik ekip su kalitesinin yükseltilmesi için yapılan çalışmaları özetledi.

TELEFONLARA ANINDA MESAJ

Laboratuvar ve Scada Merkezi’nin çalışma sistemini de anlatan Tuncel, su değerlerinde en ufak bir değişikliğin teknik ekibin telefonlarına anında mesaj olarak iletildiğini dile getirdi.

Çorum Belediyesi’nin şu an sahibi olduğu Scada Merkezi’nin teknolojisinin en üst düzeyde olduğunu belirten Tuncel, “Laboratuvarda aylık 7 bin 800 parametreye bakıyoruz. Klor, bulanıklık, koku ve PH değerleri 7/24 kontrol altında. Çorum’un içme suyu insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun olarak şebekeye veriliyor. İçme suyu rezervlerinde herhangi bir sorun olmadığını söyleyebiliriz ancak vatandaş suyu mutlaka israf etmeden tüketmeli. Şehir şebeke suyu kaliteli ve gönül rahatlığıyla içilebilir. Biz evimizde şebeke suyu içiyoruz. Scada Merkezi ve laboratuvarımızda toplam 12 teknik personelle an be an denetimdeyiz.” dedi.

Son Güncelleme: 19.04.2018 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.