Talep ve sıkıntılarını dile getirdiler

Yurt ve pansiyon sahipleri Ankara'da sektörün talep ve sıkıntılarına çözüm aradı.

04 Ağustos 2017 Cuma 00:22
Talep ve sıkıntılarını dile getirdiler

MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin ve ilçede faaliyet gösteren yurt ve pansiyon sahipleri Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak sektörün talep ve sıkıntılarını dile getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yasin Şahin, "5 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren yeni yurtlar yönetmeliği ile Türkiye genelinde öğrenci yurt pansiyon apart ve stüdyo dairelerinin çalışma prensipleri ve fiziki şartlarında köklü değişiklikler yapılması gerekmektedir. En son Aladağ'da meydana gelen talihsiz yurt yangını neticesinde onlarca masum evladımızın yanarak can vermesi bizleri derinden etkilemiş ve üzmüştür. Bu ve benzeri yaşanan olaylar neticesinde Yurtlar yönetmeliğinde yapılan köklü değişikliklerle ilgili özel öğrenci yurtlarının yeni yönetmeliğe uygun hale getirilebilmesi ile ilgili hususları görüşmek ve özel öğrenci yurtlarının taleplerini iletmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ve Daire Başkanı Fetullah Güneri ile Federasyon Başkanı Hüseyin Yıldızhan ile birlikte bir takım görüşmeler gerçekleştirerek sektörün talep ve sıkıntılarını dile getirdik" dedi.

Şahin, "Türkiye genelinde Özel yurtları ilgilendiren bu konuyla ilgili yakından ilgilenen AKP Çorum Millet vekili İlksen Ceritoğlu Kurt hanım efendiye ve MHP Samsun Millet vekili Erhan Usta'ya öğrenci yurtları birliği olarak teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.



Son Güncelleme: 04.08.2017 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.