Vali köylerde vatandaşı dinledi

Vali iki köyü ziyaret etti

15 Ekim 2017 Pazar 13:41
Vali köylerde vatandaşı dinledi

Vali Necmeddin Kılıç, merkeze bağlı Eskice ve Kuşsaray köylerini ziyaret etti. Eskice köyünde Köy Muhtarı Ünal Bozok ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Eskice Köyü sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini aldığını, çözümü için ilgilileri talimatlandırdığını belirten Vali Kılıç, ayağında fil hastalığı olan İsa Akgöz'ün mağduriyetinin giderilebilmesi içn yapılabilecekleri değerlendirdi.

Köyde bu yıl 4000 m2 kilitli parke taşı kaplaması yaptıklarını, böylece köyün hemen hemen tamamının kilitli parke ile kaplanmış olduğunu aktaran Kılıç, eksik kalan parke taşı yerlerinin de önümüzdeki yıl yapılacağı sözünü verdi.

Köyün durumu hakkında bilgiler de veren Kılıç, “Gübre Arıtma Tesisinde hayvan gübreleri ıslah edilerek köylüye tekrar çiftlikte kullanılması için iade ediliyor. Eskice köyümüzde sağlık evinin bakım onarımı yapılmış ve görevli ebe var. Ayrıca köyümüzde ilkokul ve ortaokul bulunmakta. Civardaki 11 köyün ayçiçek üretimi Eskice köyünde Karadeniz Ayçiçek Birliği Alım İstasyonu tarafından satın alınıyor Eskice Köyümüzde günlük 3,5-4 ton süt istihsali (üretimi) var. Eskice köyümüzde hayvancılık çok önemli durumda. Köyde 3000 küçükbaş 2000 büyükbaş hayvan var. Ayrıca köyde gübre arıtma tesisi bulunmakta Gübre Arıtma Tesisi çevresel faktörler yönüyle örnek bir çalışma. Bu yüzden Eskice Köyü muhtarımızı ve halkımızı tebrik ediyorum.” dedi.

KUŞSARAY KÖYÜNE ZİYARET


Aynı güzergâh üzerinde bulunan Kuşsaray köyünü ziyaret eden Vali Kılıç, Kuşsaray Muhtar Eray Şener ile vatandaşlarla buluştu. Kuşsaray Köyü Muhtarı Eray Şener, köye yapılan asfalttan dolayı teşekkür etti.


Vali Kılıç, köy sakinlerinin kendi imkânlarıyla örnek bir cami inşa ettiğini ifade etti. 
Kuşsaray’ın 2000 m3 su ihtiyacı için içme suyu deposu yapımının devam ettiğini, bir aya kadar da bitmiş olacağını belirten Vali
Kılıç, köy sokaklarının yüzde 80 oranında kilitli parkeye kavuştuğunu, halkın bu konuda memnuniyetlerini ilettiğini kaydetti.


Vali Kılıç köy ziyaretlerine 
Boğacık,Küçük Düvenci,Güvenli, Karahisar, Ayvalı Konaklı, Çomarbaşı, Güney Hızırdede ve Değirmendere köyleri ile devam etti.





























Son Güncelleme: 15.10.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.