Yanına yaklaşmak yürek ister

Çorum’da 95 santimetre uzunluğunda 110 kilogram ağırlığında Aksaray Malaklısı ırkı köpek görenleri şaşkına çeviriyor.

19 Kasım 2013 Salı 16:59
 Yanına yaklaşmak yürek ister


Çorum’da 95 santimetre uzunluğunda 110 kilogram ağırlığında Aksaray Malaklısı ırkı köpek görenleri şaşkına çeviriyor. 

Sungurlu ilçesine bağlı Tuğlu Beldesinde Şükrü Argunşah tarafından beslenen ‘Baron’ isimli köpeğin yanına yaklaşmak yürek istiyor. Aynı zamanda koyun yetiştiricisi olan Argunşah, Anadolu aslanı olarak da anılan köpeğine gözü gibi bakıyor. Argunşah ailesi, Baron’u yiyeceğinden sağlık kontrolüne kadar her şeyiyle özel olarak ilgileniyor.

Malaklı’nın Türkiye’ye özgü bir çoban köpeği olduğunu Argunşah, Malaklı cinsi köpeklerin cinslerinden bahsedilirken benzer yapıya sahip olduğu için Kangal köpekleriyle karıştırıldığını söyledi. Aksaray Malaklısı’nın Kangal sanıldığını veya lanse edildiğini belirten Argunşah, Malaklı ve Kangal arasındaki en belirgin özellikler, malaklının dudak kısmının aşağı doğru sarkık, kafasının ise kangallara nazaran göre daha büyük olduğunu belirtti.

Baron’un hayvanları korumakta da çok usta olduğunu dile getiren Argunşah, “Baronu arkadaşım bize getirdiğinde küçük bir yavru idi. Köpeği verirken iyi bakmamı ve beslememi söyledi. Bizde denileni yaptık. Ailecek 13 yıldır hayvancılıkla uğraşıyoruz. 700-800 adet koyun keçimiz var. Bunları otlatmak için araziye çıkıyoruz. Zaman zaman işlerimizin yoğunluğu nedeniyle biz araziye gidemiyoruz. Baron sürümüzü arazide tek başına idare ederek akşamda eve getiriyor. Hatta birgün bir koyunun arazide kalmış. Biz fark edemedik. Gece köpek sesleri gelmeye başlayınca dışarı çıktık. Köpek arazide kalan yavruyu tutmuş getirmiş. Nasıl buldu, nerden getirdi hala çözemiyorum” dedi.


100 BİN TL VERSELER YİNEDE KÖPEĞİMİ SATMAM

Baron’a gözü gibi baktıklarını anlatan Argunşah, “Köpek artık ailemizden birisi gibi oldu. Başkada köpeklerimiz var ancak Baron’un yeri ayrı. Fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaştığımızda büyük ilgi uyandırdı. Türkiye’nin bir çok ilinden köpek tutkunları arayarak köpeği kendilerine satmamızı istediler. 100 bin TL’de verseler de köpeğimizi kimseye satmam. Böyle bir düşüncemde yok. Dev bir görünüme sahip olsa da gayet uysal. İnsanlara herhangi bir zararı yok. Ama daha öncede dediğim gibi hayvanları korumada çok yetenekli bir köpek. Taliplisi çok ancak kimseye verme veya satma gibi bir niyetimde yok” dedi.







(İHA)

Son Güncelleme: 19.11.2013 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan akın 2014-04-26 22:25:25

Süper köpek