Yeni caddeler Çorum'a nefes aldıracak

Çorum Belediyesi Osmancık Caddesi'ne paralel iki alternatif yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:33
Yeni caddeler Çorum'a nefes aldıracak

Çorum Belediyesi birisi 30 metre genişlik 1400 metre uzunluğunda, diğeri 20 metre genişlik 600 metre uzunluğunda iki ayrı alternatif cadde açıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İmar Müdürü Yaşar Eker ve bazı meclis üyeleri ile birlikte ulaşım çalışmalarını inceledi.

OSMANCIK CADDESİ'NE PARALEL İKİ YOL

Başkan Gül, Osmancık Caddesi’nin trafik yükünü azaltan yeni bir yol açacaklarını, yeni yolun Çiftlik ve Hıdırlık Caddesi’ni birbirine bağlayacağını söyledi. Gül, Devane’de yeni yol çalışmaları kapsamında kamulaştırılan binalarda yıkım çalışması başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum Belediyesi Ulu Mezar’ın orta kapısından başlayıp Akpınar Caddesi (Tomağın Kahve) önünden Çiftlik Caddesi’ne bağlanacak şekilde 1.400 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde yeni yol açacak. Yol açma çalışması bu yıl Yazıçarşı Tomağın Kahve önüne kadar tamamlanacak. Önümüzdeki dönem Kahramançavuş Caddesi’nde bazı alt yapı problemleri çözülerek Çiftlik Caddesi’ne bağlantı sağlanacak.

DEVANE’DE 4 APARTMAN YIKILIYOR

Bu arada Devane bölgesinde yeni yol çalışmaları kapsamında kamulaştırılan 4 apartman binasının yıkımına devam edilirken, Osmancık Caddesi’ne paralel yol açılacak. 600 metre uzunluk, 20 metre genişliğindeki bu yol yeni belediye binası arkasından önce Osmancık Caddesi, daha sonra Karakeçili 23 Nisan Kavşağı’na bağlanacak.

Osmancık Caddesi’ne paralel açılacak iki alternatif cadde ile birlikte imar, trafik ve ticari yoğunluğun rahatlatılması hedefleniyor. Bir yandan yeni caddeler açılırken uygun noktalarda otopark planlaması da yapılıyor.

Son Güncelleme: 21.05.2018 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165