Yüzleri hep gülsün

İHH Suriyeli mazlumlar için destek çağrısı yaptı

31 Ocak 2018 Çarşamba 14:04
Yüzleri hep gülsün

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye’ye insani yardım çağrısında bulundu.

Özkabakçı, yaptığı açıklamada, Çorum İHH olarak Suriye’de yaşanan insanlık dramına çare olabilmek, ekmeklerini kardeşlerimizle paylaşmak istediklerini, Çorum’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, işadamları, kurumları ve tüm halkı hazırladıkları nakit, un, kuru gıda ve sıfır kıyafetten oluşan insani yardım tırlarına destek vermeye davet etti.

Özkabakçı, şöyle dedi; “Çorum İHH Olarak Suriye yardım çalışmalarımızı İlke-Der, Memur-Sen, Özgür-Der, Sağlık-Sen, Toç-Bir-Sen, Kamu-İHL Der ve AK Parti Çorum İl Teşkilatı ile birlikte yürütüyoruz.

Vakfımız 25 yıldır, 140 ülkede yardım çalışmaları yaptığı gibi Suriye savaşının başından beride mazlum ve mağdur Suriye halkına Türkiye halkının yardımlarını ulaştırmaktadır. Şu ana kadar İHH bünyesinde Suriye'ye on beş binden fazla insani yardım tırı ulaştırdık.

Son zamanlarda Suriye’nin kuzeyinde yaşananlar, Afrin operasyonu ile birlikte beklenen göç konusunda Çorum İ.H.H. olarak sivil halka yardım amacı insani yardım çalışmaları yapmaktayız.  Bu nedenle Çorum İHH olarak mazlum ve mağdur Suriye halkı için İnsani Yardım Tırları hazırlıyoruz. Çorum halkının Nakdi ve Ayni yardımlarını Suriye’ye ulaştıracağız.

İHH Suriye'de güvenli bölgede bir çok çadır kamplar kuruldu, halen kurulmaya devam ediyor. Şu anda Hama’dan, Halep’ten ve diğer bölgelerden İdlip kırsalına ve Türkiye sınırına sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için çadır kentler kuruyoruz ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Yakın zamanda Çorum İHH Olarak Suriye/İdlip’de yaptığımız yardım çalışmamızda Hama saldırılarından kaçıp canını kurtaranların, İdlip kırsalında hayata tutunmaya çalıştıklarını gördük. Gördüğümüz manzara bizleri dehşete düşürdü, bir çadırda otuz, kırk ailenin aynı ortamda kaldığına şahit olduk. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, yaralılar sizlerin desteğine daha fazla muhtaç hale gelmiş durumda. Çocukların akan gözyaşları, soğuktan titreyen bedenleri, kadınların umutsuz bakışları, yaşlıların yakarışları, hastaların feryatları, bu durumu kelimelere sığdıramıyoruz. Suriye’deki drama biz şahit olduk, saygı değer Çorum halkına iletiyoruz. Sizler de Allah için destek çalışması yaparak, çevrenizi bir şekilde harekete geçirin istiyoruz.

Tüm STK’ları, Cemaatleri, İş Adamlarımızı, Kurum ve Kuruluşlarımızı, resmi ve resmi olmayan kurum ve kuruluşları hazırlamış olduğumuz İnsani Yardım Tırlarımıza destek olmaya davet ediyoruz. Halen Suriye'de çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu sevap kervanına hep birlikte katılalım inşallah.

Çorum İHH olarak Suriye için hazırlamış olduğumuz İnsani Yardım Tırlarımızı Allah nasip ederse Şubat ayı içerisinde Suriye’ye ulaştıracağız. Nakit, Un, Kuru Gıda ve Sıfır Kıyafetten oluşan yardım tırlarımıza tüm Çorumluların desteğini bekliyoruz.

İrtibat: Çorum İHH Ofisi Üçtutlar Mah. Murat Evler 6. Sok. No:12 Çorum

Telefon: 0364 2242620 – 0538 8777655

Havale ile Albaraka Türk Çorum Şubesi İBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Suriye İbaresi Eklenerek)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165