Çorum Belediyesi, Çorumlu’nun içme suyu ihtiyacını karşıladığı önemli rezervler arasında yer alan Çomar Barajı havzasında kaçak yapıları yıkmaya başladı malum. Yıkarken de sık sık kararlılık mesajları verdi.

İşte tam da bu sırada CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, zaman zaman yaptığı renkli çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Kişisel sosyal medya hesabından bugün öyle bir paylaşım yaptı ki, zamanlamasının manidar olduğu şüphe kaldırmaz.

Peki Tuncay Yılmaz ne dedi?

“Çorum Belediyesini kaçak yapı ile mücadelesinden dolayı kutluyor ve destekliyoruz.

Belediye yönetiminin kaçak yapıyla her yerde mücadele edeceğiz dediği için, yönetime yardımcı olalım dedik.

Belediye yönetiminin kararlı duruşu, adalet duygusu bizleri de harekete geçirdi.

Önce evinden başlasın ki, herkes yönetiminin ne kadar adil, ne kadar kararlı olduğunu görsün.

1- AK Parti il binasının saçak seviyesi kaç metredir? Projesine uygun mudur?

2- Projesindeki saçak seviyesi üzerinde ne kadar kaçak alan vardır?

3- AK Parti il binasının projelerinde, arka bahçe olması gerekli yerde 6 katlı eklenti sonradan yapılmış olup projesine uygun mudur?

4- Kaçak yapılan 6 katlı eklenti pencereleri, yine kaçak olarak komşu parsele açılmış mıdır?

5- Bu binada asma kat var mıdır? Yoksa kaçak olarak kapatılıp kullanıma açılmış mıdır?

6- Kısaca AK Parti il binası proje-ruhsat ve eklerine uygun mudur? Değilse, bugüne kadar hangi yasal işlemler yapılmıştır.

Adaletinden şüphe etmediğimiz belediye yönetiminden cevap ve uygulama bekliyoruz…”

TUNCAY YILMAZ VE PARTİSİ NEREDEYDİ?

Yanlış hatırlamıyorsak, Sayın Tuncay Yılmaz’ın sorularla bahsettiği AK Parti İl Başkanlığı binası yapım aşamasında Çorum Belediyesi tarafından projeye aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Yani Yılmaz’ın tabiriyle belediye 2020 yılında mensubu olduğu AK Parti’nin taşındığı ve halen faaliyet gösterdiği mevcut binasını mühürleyerek kendi evinden işe başladı. Ardından art arda tutanaklar tutuldu, Encümen kararıyla ciddi miktarda para cezası kesildi. Son olarak projeye aykırı olduğu belirtilen eklentilerde yıkım yapıldı. Bütün bunlar sıcağı sıcağına olup biterken Sayın Yılmaz veya mensubu olduğu partisi CHP’nin il başkanından tabiri caizse ‘GIK’ çıkmadı. Habercim19’u yakından takip ettiğini düşündüğüm Sayın Tuncay Yılmaz, o zamanlar habercim19’un ‘AK Parti binası 2’inci kez mühürlendi’ haberini de okumuştur herhalde. Yani konudan haberdar olmaması ya da yeni haberdar oluyormuş gibi tepki göstermesi çok ilginç.

Anladığım kadarıyla Tuncay Yılmaz’ın deyimiyle belediyenin kararlı duruşu, adalet duygusu Sayın Yılmaz ve partisi CHP’de baş döndürücü sıcak gelişmeler yaşanırken hiçbir etki yapmamış, aradan iki yıl geçtikten sonra bugün ‘adalet’ akıllara gelmiş. Kusura bakmayın ama adama sorarlar; AK Parti’nin Kadeş Meydanı’ndaki binaya ihtarlar çekilirken, art arda tutanaklar tutulurken, imar işleri ve zabıta marifetiyle bina mühürlenirken, encümen tarafından para cezası kesilirken ve hatta projeye aykırı bulunan eklentiler yıkılırken Sayın Yılmaz ve partisi CHP neredeydi?

Yanlış 2 yıl önce de yanlıştı, bugün de yanlış. Bugün bunları gören gözler 2 yıl önce kör müydü yoksa adalet duygusu bugün mü neş’et etti? Ne değişti yani gerçekten merak edilesi durum.

KENAN ŞAHİN DETAYI

Bu arada Tuncay Yılmaz’ın AK Parti il Başkanlığı binasında kaçak yapılaşma iddiasına dair paylaşımının altına İnşaat Mühendisi Kenan Şahin’in yaptığı ‘Sulama havzasında değilse sorun olmayabilir.” mecazi yorumu da gözden kaçmadı. Şahin zannımca bu sözleri ile Çomar Barajı havzasında yeni yıkılan kaçak binaları kastediyor. Ya da teknik bir isim ve müteahhit olarak baraj havzasında yapılaşmayı savunuyor. Bu konuyla doğrudan bir bağlantısı mı var yoksa uzman görüşümü bilemedim. Kendisi daha detaylı açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirirse seviniriz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.