Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 135 günlük görev süresinde yapılan hizmetleri bugün Millet Kafe'de düzenlediği toplantıda detaylı bir şekilde anlattı.

Toplantının haberini verdik ama, ben bir de özetin özeti bir aktarım yapayım istiyorum.

Kahvaltı dahil üç buçuk saat süren toplantının üç saatinde Başkan Aşgın kesintisiz konuştu. Yerel basının temsilcilerinin bir bölümüne sık sık iltifatlar ederken, bir kaçına isim de vererek imalı göndermelerde bulundu. Tabi bunu yaparken eleştiriye açık olduğunu öte yandan iftira ve hakaretlere karşı da taviz vermeyeceğini, mahkeme yolunu tercih edeceğini açıkça belirtti.

Yatırımlarla ilgili olarak ta, bazıları geçtiğimiz dönemden bitme aşamasına gelen veya yarım kalan hizmetlerin son durumuna dair bilgi verdi. Bir taraftan da yaklaşık 4 ayda gerçekleştirilen rutin belediye hizmetlerini sıraladı. Bu arada yönetim felsefesini, yaşanan gelişmelere bakış açısını ve dünya görüşüne de olaylar üzerinden sık sık vurgu yaptı. Hatta bir ara “herkesin yoğurt yiyişi farklıdır” sözleriyle kendisinden önceki belediye başkanlarından farklı bir tavrı olacağını-olduğunu dile getirdi.

Mesaisinin önemli bölümünde sahaya çıkarak hemşehrilerinin talep ve şikayetlerini dinlediğini, makam kapısını sonuna kadar açtığını, gerçek anlamda sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirerek hemşehrilerinin gönlünü ve duasını kazanmaya çalıştığını kaydetti.

Adaylığı döneminde taahhüt ettiği makro projelerin yanı sıra ulaşım ve sosyal belediyecilik projelerine ayrı bir parantez açtı. Aşgın’ın finans gerektiren projeler için OKA, AB ve IPAD gibi alternatifleri tercih ettiğini görmüş olduk.

Sözlerinden öyle anlaşılıyor ki, şehir stadı ve spor salonunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri ve maliyetin karşılanması hususunda Başkan Aşgın’ın umudu devam ediyor. Diğer taraftan konuya ilişkin açıklamasından somut ilerleme sağlanamadığı da açığa çıktı. Her iki yatırıma belediye kasasından harcanan kaynağın geri alınamaması halinde ise eski stadyumun belediyeye rant sağlayacak bir projeyle değerlendirilebileceği sinyalini de verdi. Bu tasarrufun kendisi için olumsuz sonuçlar doğuracağı endişesini taşıdığından kelimeleri özenle seçmesi dikkatimizden kaçmadı.

Toplantı sonunda gazeteciler Aşgın’a bazı sorular yöneltti. Başkan kendisini zorlamayan sorulardan çok memnun görünse de, Çorumspor mevzusunda sesini yükseltti.

İkinci lige çıkma başarısını gösteren şehir takımına belediye katkısının yasal çerçeve içinde devam edeceğini tekrarlarken, kentte yaşayan 263 bin nüfusun hakkına, hukukuna, rızasına halel getiremeyeceğini ifade etti. Yapamadıklarını ise gerekçeleri ile anlattı. Futbol takımına katkı için samimi olduğunu ifade ederken, bu konuda tek muhatabın belediye değil tüm paydaşlar olduğu mesajını verdi. Aşgın bu söylediklerinde haksız değil elbette. Yeni Çorumspor’la ilgili yaşananlarda tek suçlu Belediye gibi gösterilmesine, en azından böyle bir algı oluşturulmasına haklı olarak tepki gösterdi.

Başkan Aşgın bundan sonra ne zaman basınla bir araya gelir bilemiyorum. Bugünden o zamana kadar da neler değişecek izleyip göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman demir 2019-08-19 13:50:45

Desene boş boş konuştu