Çalıştay başladı, 34 sanatçı katıldı
Çalıştay başladı, 34 sanatçı katıldı
20:51‘Yürüyelim arkadaşlar’ diyerek CHP’den istifa etti
‘Yürüyelim arkadaşlar’ diyerek CHP’den i...
20:17Balçık futbolcularla buluştu, ve…
Balçık futbolcularla buluştu, ve…
19:16Rıza Malatyalı vefat etti
Rıza Malatyalı vefat etti
CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, imar değişiklikleri karşılığında belediyede pazarlık yapıldığını iddia etti.
MUSTAFA DEMİRER
Çorum Belediye Meclisi’nin önceki gün gerçekleştirilen Ocak ayı oturumunda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, imar değişiklikleri karşılığında belediyede araç pazarlığı yapıldığını iddia etti.
TUNCAY YILMAZ’IN KONUŞMASI KESİLEREK VERİLİNCE…
CHP’li Yılmaz’ın imar değişiklikleri karşılığında pazarlık iddialarına ilişkin konuşması bazı internet haber mecralarında kesilerek kamuoyuna aktarılınca ‘CHP Aşgın’a kefil oldu’ şeklinde anlaşıldı. Gelişmeler üzerine Tuncay Yılmaz söz konusu konuşma videosunun tamamını sosyal medya hesaplarından yayınlayarak olup bitene itiraz etti. Bunun üzerine o haber sitelerinde başlangıçta kesilerek sunulan konuşma videosu bu kez yeniden ama motamot olarak yayınlandı.
‘KULAĞIMIZA PAZARLIKLAR YAPILDIĞI GELİYOR’
Çorum Belediyesi’nde imar planı değişikliği karşılığında araç alınıp alınmadığını daha önceki meclis toplantılarında gündeme getirdiğini hatırlatan Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın imar planı değişikliklerine karşılık alımları kendisine değil Çorum Belediyesi’ne kazandırıldığını açıkladığını söyledi.
Son dönemde kulaklarına pazarlıkların geldiğini vurgulayan Yılmaz, imar planı değişikliği karşılığında 2 tane çift kabin pikap istendiğini ileri sürdü.
İrtikap olayı nedeniyle Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin bağıştan dolayı, dağıttığı çorbadan dolayı soruşturma geçirip, cezaevine girebildiğini savunan Yılmaz, ama iktidar belediyelerine gelindiğinde bunların fevkalade rahat yapılabildiğini öne sürdü.
ATLETİZM PİSTİ TEPKİSİ
CHP’li Tuncay Yılmaz konuşmasında Akkent Mahallesi’nde yargı sürecinde olan Atletizm Pisti inşaatının ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkardığını, bu konuda sorumluluğu bulunan başta belediye olmak üzere ilgili kurumların soruşturulması için Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet etti.
171 PERSONEL VE TEKNİK ELEMAN ALIMI
Yılmaz, ayrıca Çorum Belediyesi yönetiminin 2025 yılının son gününde alelacele ilana çıkarak 171 personel alımı yapacağını duyurduğunu, bunun dışında Belediye Meclisi’ne getirilen bir gündem maddesi ile iki inşaat mühendisi, bir şehir plancısı ve bir jeoteknik mühendisi alımı için yetki alındığını, her iki personel alımında hangi isimlerin olduğunun merak edildiğini ifade etti.
AŞGIN: ‘YAPIYORSAK ALLAH BELAMIZI VERSİN’
Başkan Aşgın da, CHP’li Tuncay Yılmaz’a kadirşinaslığından dolayı teşekkür ederek, “Halil İbrahim Aşgın’ın hiçbir şekilde akçeli ilişkisi olmayacağını, dürüstlüğü noktasında kefilim diyor. Bu anlamda da ben kendisine, CHP grubuna teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok kıymetli bir şey. Asla Halli İbrahim Aşgın ve ekibinden herhangi birisi kişisel, şahsi çıkarı için bir kuruş dahi olsa, bırak aracı, milyonu, haksız bir temin yapıldıysa Allah yapanın da belasını versin. Biz yapıyorsak bizim de Allah belamızı versin. Fitneye, fesada gerek yok. 270 bin nüfuslu Çorum halkı tüyü yetmemiş yetimin hakkını yedirme diye beni seçti. Ki yedirsek elimiz kırılsın ve kurusun. Benim hakkımı, hukukumu savun, bana daha kaliteli hizmet ver diye seçti. Biz de bu şekilde daha kaliteli hizmet sunmaya, belediyemizin araç parkını geliştirmeye, güçlendirmeye, güncellemeye devam edeceğiz. Herkes işine bakacak. Kimse bize işimizi öğretmeyecek.” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir