Vali çilehane için devrede
Vali çilehane için devrede
17:18Açılış tarihi verdi, ücrete hiç değinmedi
Açılış tarihi verdi, ücrete hiç değinmed...
16:5612 arsanın tamamı satıldı
12 arsanın tamamı satıldı
16:15Hayırsever bağışladı, yangına karşı ekip kurdular
Hayırsever bağışladı, yangına karşı ekip...
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, milletvekilleri, yerel idareciler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve parti teşkilatlarının el birliği ile Hitit Üniversitesi'nin büyümesi, gelişmesi için seferber olduğunu belirterek, "Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için seferber oluyoruz, hepimiz birer rektör yardımcısıyız." dedi.
AK Parti İl Başkanı Ceylan, beraberinde bazı parti yöneticileriyle birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti.
Rektör Alkan ile bir süre sohbet ederek, yeni rektörlük binasının hayırlı olmasını dileyen Ceylan, kampus alanları konusunda son gelişmeleri değerlendirerek, rektörlüğün veya kendilerinin yapması gereken çalışmaları masaya yatırdı.
‘Rektör Alkan Çorum için büyük bir şans’
Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan'ın göreve geldiği günden bugüne çok büyük çalışmalar yaptığını, büyük ilerlemeler kat ettiğini dile getiren Ahmet Sami Ceylan, "Rektörümüzü Çorum için çok değerli buluyoruz. Kendisi bir Çorum sevdalısı. 24 saatinin 20 saatini Çorum ve üniversite için harcayan rektör, Ankara'da, İstanbul'da, birçok ilde ve birçok ülkede Hitit Üniversitesi'ni tanıtmak, Çorum'a bir şeyler katmak için çaba gösteriyor. Bunun canlı tanığıyız. Çorum için bir şans olarak gördüğümüz rektörümüze yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, kendisine minnettar olduğunu bildiriyoruz" dedi.
AK Parti Teşkilatı olarak Çorum'daki tüm renklerin ve tüm nüfusun derdiyle dertlenmenin temel görevleri olduğunu bildiren Ceylan, Hitit Üniversitesi'ni belli bir konuma getirmek ve sorunlarını çözmenin de en önemli vazifelerinden biri olduğuna işaret etti.
Çorum'da kanayan yara haline gelen kampus sorununun çözümü konusunda büyük adımlar atıldığını açıklayan Ceylan, "Kampus konusunda hep birlikte hareket ediyoruz. Milletvekilleri, valimiz, belediye başkanımız, parti teşkilatlarımız, kamu kurumları hep birlikte bir şeyler yapmanın gayreti içerisindeyiz ve rektörümüze gereken desteği veriyoruz" diye konuştu.
Güney ve Kuzey kampüs çalışmalarının devam ettiğini, Kuzey kampüsünde sorun yaşanmadığını, ancak güney kampusta bir takım pürüzler yaşandığını, bu sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini, askeri alanın devri konusunda yaşadıkları sorunun Başbakanın talimatı ile çözüleceğini, konuyu bakan yardımcılarıyla da görüştüklerini anlatan Ceylan, yazışmalara derhal başlanacağını ve gerekli dosyanın bakanlığa sunularak sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Çorum'da üniversite konusunda karşılaşılan sorunların adım adım çözüldüğüne dikkati çeken Ceylan, "hepimiz rektörün yardımcısıyız. Her konuda gereken desteği sağlayacağız" dedi.
‘Gerçek bir kent üniversitesi olacağız’
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Showbahis Reha Metin Alkan ise üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda sağlayacaklarını belirterek, üniversitenin hiçbir zaman kentten kopuk olmayacağını vurguladı.
"Bizler isteseydik şehir dışından binlerce dönüm arazi bulabilir ve kampus alanını kurabilirdik. Ancak istiyoruz ki şehre yakın olalım, üniversite öğrencileri kentten kopuk olmasın" diye konuşan Alkan, şu anda iki ayrı kampus üzerinde yoğunlaşıldığını, gerekirse ileride üçüncü bir kampusun bile kurulabileceğini açıkladı.
Kent üniversitesi kavramına gerçek anlamda inanan bir üniversite olduklarını dile getiren Alkan, şu anda 12 bin öğrenciyi bünyesinde barındıran Hitit Üniversitesi'nin gelecek yıllarda büyük bir öğrenci kitlesine kavuşacağını, bu öğrencilerin kente önemli bir katma değer sağlayacağını bildirdi.
Hep birlikte hareket edildiği müddetçe çözülemeyecek problemin olmadığını ifade eden Rektör Alkan, şu anda tüm kesimlerin desteğini aldıklarını, herkesin üniversiteye elinden gelen desteği sağladığını, bunun da meyvesini almaya başladıklarını kaydetti.
Rektör Alkan, "bugüne kadar hep üniversite eşittir kampus denildi. Üniversite demek sayede bina demek değildir. Bir üniversite için kampus elbette ki olacak, binalar olmazsa olmaz. Ama bizler bu binaların içerisinde bilim üreterek üniversiteyi anlamlı kılacağız. Üniversiteyi bilim yuvası haline getirmek için bu binaları yapıyoruz" şeklinde konuşarak, öğrenci sayısında meydana gelen artışın, öğretim görevlisi sayısındaki çoğalmaların, tıp fakültesi kurulmasının, hastanede açık kalp ameliyatları yapılmasının üniversiteyi belli bir noktaya getirdiğini, hep birlikte büyük sıçramalar yaşadıklarını anlattı.
Rektör Alkan üniversitenin sahip olduğu binaların, arazilerin, sahip olunacak olan alanlarla birlikte 30-40 bin öğrenciyi kaldırabilecek özellikte olduğunu söyledi.
Bu noktaya gelmede emeği geçen herkese teşekkür eden Alkan, "yaptığımız çalışmalar elbette Çorum için. Bu binaları sırtımıza alıp götürmeyeceğiz, bu araziler, bu binalar Çorum'un olacak. Önemli olan kalıcı hizmetler vermemizdir. Şu anda kampus sorunlarıyla uğraşıyorsak, gecikmişliğin bedelini ödüyoruz" dedi.
Ziyaret sırasında AK Parti İl Başkanı Ceylan ve Rektör Alkan, karşılıklı istişare yaparak, kampusun kurulacağı alanı dosya üzerinde inceledi.