Çorum'da Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde personelin görev tanımı içinde çalışması isteniyor.
MUSTAFA DEMİRER
Çorum'da Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde idarenin personelini görev tanımı içinde çalıştırması isteniyor.
Konuya ilişkin aktarılan bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı'nca Türkiye genelinde il sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda, kuruma bağlı birimlerde çalışan personellerin görev tanımları içinde çalıştırılması, hangi unvan ve branşta ise kendi branşları dışında başka alanlarda çalıştırılmaması ve ilgili kişilere bakanlıkça verilen görevlendirmeler dışında görev verilmemesi vurgulanıyor.
Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde idarenin tasarrufu doğrultusunda bazı personelin görev tanımı dışında çalıştırıldığı, bu durumun hem kurum içi iş barışında soruna neden olabileceği, hem de sağlık hizmeti alanlarla bir problem yaşanması durumunda görev tanımı dışında çalıştırılan personele yasal sorumluluk ve risk yükleyebileceği ifade ediliyor.
Hastane yönetiminin görev tanımı dışında çalıştırdığı personelin karşılaşabileceği muhtemel risklerin sorumluluğunu da üzerine alması gerektiği vurgulanıyor.
Personelin branş ve unvanlarında çalışması halinde sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir bir aksama olmayacağı, bilakis söz konusu sağlık kuruluşunun çıtasını yükselterek daha sağlıklı hizmet vermesine katkısının olacağı savunulurken, halihazırda personel sayısının fazlasıyla yeterli olduğu vurgulanıyor.
Kentte bir diğer sağlık kuruluşu olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de geçmişte benzer durum yaşanırken, bakanlığın ilgili resmi yazısı kapsamında personelin görev tanımı, unvan ve branşına göre çalıştırılmaya başlandığı, bu kapsamda Göğüs Hastalıkları Hastanesi yönetiminin de, bakanlığın ve il sağlık müdürlüğünün ilgili birimlerine dağıtımını yaptığı söz konusu mevzuata uyumlu hareket etmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir