Çorum CHP’de toplu istifa ve Yeni Parti’ye katılım
Çorum CHP’de toplu istifa ve Yeni Parti’...
16:53Okullara mescit kararı Çorum'da da uygulansın
Okullara mescit kararı Çorum'da da uygul...
16:46Bu karar bir medeniyet tasavvurudur
Bu karar bir medeniyet tasavvurudur
16:2855 bin tablet sentetik ecza ele geçirildi
55 bin tablet sentetik ecza ele geçirild...
Çorum Gül-Der gençleri dağ kampına katıldı. Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu...
Çorum Gül-Der gençleri dağ kampına katıldı. Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu tarafından Kastamonu Kadı Dağı Gençlik Kampında düzenlenen kamp programı 7-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında 5 gün sürdü.
Yapılan açıklamaya göre, Çorum Gül-Der’den 7 liseli gencin katıldığı kamp her gün sabah namazı ile başladı, kampta çeşitli sportif ve eğitsel etkinlikler ile birlikte rehberler eşliğinde doğa ve şehir gezileri kapsamında Kastamonu'nun kültürel ve tarihi yapısı hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Ayrıca öğrenci ve eğitimciler tarafından seminerler, panel ve hasbihaller yapıldı.
Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir, Başkan Yardımcısı Gazi Kılıçparlar ve Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı Abdülvahit Yücel'in de ziyaret ettiği kampa Türkiye genelinden 350 öğrenci ve 30 eğitimci katıldı.
Turgay Aldemir, "Gençlerin Gelecekteki Misyonu" üst başlıklı sunumunda, geldiğimiz süreçte gençlerin ahlaki erdemlerle kuşanmalarının gerekliliğini vurguladı. Hiçbir iddiası ve ideali olmayan gençler değil idealleri için mücadele eden nesiller olunması gerektiğini söyledi. Aldemir, Coğrafyalarımızın geniş olması bizleri ayrıştıran unsurlar değil birlik ve beraberliğimizi güçlendiren faktörler olmalıdır. Doğusu-batısı, güneyi -kuzeyi ile kardeşlik bağını kuvvetlendirmeliyiz. Ayrıca gençlik teşkilatının öneminden bahsederek sunumunu tamamladı.
Gazi Kılıçparlar ve Abdulvahit Yücel de, "Gençlerin toplumdaki yerleri ve sorumlulukları ile Anadolu Öğrenci Birliği yapılanması" hakkında gençleri bilgilendirdiler.
Gün içerisinde öğrenciler okuma ve hasbihal programlarının yanında, faaliyetin türüne göre gruplandırılarak Bakanlığın uzman eğitimcileri rehberliğinde sportif ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi. Paintball, okçuluk, tırmanma duvarı, oryantiring, güreş etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kamp süresince okuma saatlerinde tüm öğrenciler, Turgay Aldemir’in ‘Zamanın Ruhu’ kitabını okuyarak son gün değerlendirme yaptılar.

BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir