Abdurahman Dilipak'tan sert Gezi çıkışı: Bizimkileri de kullanıyorlar

Abdurahman Dilipak Gezi Parkı meselesi için uyarıda bulundu: 'Bu olay bana göre Reyhanlının devamı.. Yeni bir 28 Şubat girişimi..Kafası karışıklar da var ama, psikolojik bir har harp sözkonusu. Topyekun savaş başlattılar. Asimetrik bir savaş. Bu kez bizimkileri de kullanıyorlar. Birilerinin ihtiyası, kıskançlığı onları da savurdu bu vadiye. Ama durum geç olmadan farkedildi , anlamayanlar da yakında anlarlar' dedi

TIMETURK / Murat Gerger

Dün sizinde katıldığınız menderesin kabrinde ki program da ezanın aslına dönderilmesinin yıl dönümüydü ama esas işe sahip çıkması gerekenler orada değil di bunu neye bağlıyorsunuz?

Üzgünüm.. Bilgisizlik, sorumluluk duygusunun eksikliği. Bu kadar Kur'an kursu, cami derneği, mevlidhan derneği, bu kadar din görevlileri, ve bu kadar cemaat var. Hani bunlar hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacaktı. Hani ilahiyatçılaırmız, hani halka nasihatta bulunan onlara yön gösteren alimlerimiz.. Şeklen varlar, Birilerinin kendilerini çağırmasını bekliyorlar. Oysa çağıran kendileri olmalı değil mi? Bizim diyanet sendikalaır neredeler.. Ezanın Arapça aslına döndürülmesinin yıldönümünde din özgürlüğü günü kutlanıyor, ne hutbe, ne vaaz, ne de bir basın açıklaması.. Bu kadar kapalı tarihi cami var. Neden bu konuda kimse sorumluluk üslenmiyor, buna sahip çıkmıyor.. Başkasını beklemeden bizim bunu kendimiz başlatmalıyız.. TİMETURK başlatmalı bunu o zaman. Camileri internet haritası üzeirne geocode edelim.. Kapalı camileri siyah hilalle, açık camileri yeşil hilalle, inşa halinde olanları sarı hilal, kayıp camileri kırmızı hilalle işaretleyelim. Kabe, Kudüs çizgisindeki kıbleteyn camilerini de beyaz hat üzerinde gösterelim. Herkes elindeki bilgiyi göndersin, geocode edelim. Diyanet sendikaları, TGTV destek versin, tıklayınca o caminin resmini ve hikayesini öğrenelim. Wikipedia formatında bir cami networku oluşturalım. Bu diğer Müslüman ülkeler ve halklar için de örnek olsun. Timeturk başlatsın, MÜSİAD dan filan da destek isteyelim..

Millet neden ısrarla erdoğanı özal gibi zehirletmeyiz Menderes gibi astırmayız diyor. Ak Parti seçmeni olup biteni nasıl okuyor?

Evet, birileri yine kelle istiyor. Bunu gizlmiyorlar, açık açık söylüyorlarç Ergennekon sanıkları da söylüyor.. Bu son olaylar bir muhtıra, muhtırayı kimin verdiği önemli değil.. Bir bahane bir el buluyorlar.. Bizden birileri de bu işe alet oluyor. Abdulhamid dönemini düşünüyorum.. AK parti seçmeni Ankara ve İstanbulda bir sadakat, dayanışma sergiledi.. İktidar siyonist bir komplo ile kaşrı karşıya. Bu olay bana göre Reyhanlının devamı.. Yeni bir 28 Şubat girişimi..

Yandaş basın tabir edilen Erdoğana destek veren basında bazı kalemler neredeyse Başbakan'ı suçlayacak şekilde liberal davranıyorlar....Gerçekten bir kafa karışıklığı mı var?

Kafası karışıklar da var ama, psikolojik bir har harp sözkonusu. Topyekun savaş başlattılar. Asimetrik bir savaş. Bu kez bizimkileri de kullanıyorlar. Birilerinin ihtiyası, kıskançlığı onları da savurdu bu vadiye. Ama durum geç olmadan farkedildi , anlamayanlar da yakında anlarlar. Ama son pişmanlık fayda verir mi bilmem.. Onlar ilk hamlede bu işi bitireceklerini düşünüyorlardı. Başbakanlığa onun için yüürüdüler. Ama hesapları tutmadı. CNN, BBC, Reuoter, hepsi devreye girdi.. Ama başaramadılar. Bana kalırsa Erdoğan şimdi daha güçlü..

Hükümetin krizi yönetemediği ile ilgili iddia var siz nasıl okuyorsunuz olup biteni?
Hayır, çabuk ve iyi toparladılar.. İlk bir kaç gün bir karambola düştüler.. Daha doğrusu nasıl karşı çıkacaklarını, kontrolü nasıl sağlayacaklarını tam belirleyemediler. Bir de bu işlerin bu noktaya tırmandırılmasını beklemiyor olabilirlerdi. Ama kararlı ve cesur bir direnç gösterdiler. Sert buluyorlar, ama başı dik durmasa tepesine çıkacaklardı.. Kararlı ve dik duruşu önemli idi. Zalimler karşısında tevazu zillettir.Karşınızda , dışarıdan desteklenen bir darbe girişimi var. İşin içinde sermaye var, muhalefet var, medianın bir kesime yangına körükle gidiyor.. Sıradan bir hadise değil.. 

Beyaz Kuvvetler başta olmak üzere, uluslarası sermaye ve medyanın işin içinde olduğu iddiaları var siz neler düşünüyorsunuız?

Evet, bu işin içinde sermaye, siyaset, media, mafia, Bürokrasi, STK lar herkes var.. Olmayan yok.. Dış destekleri, iyi çalışmışlar, iyi hazırlanmışlar. Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı siyaste merkezleri de işin içinde, faiz lobisi de. Yabancı istihbarat örgütleri, İsrail ve Muhaberat.. Topyekun saldırdılar ve bu saldırı söndürüldü..

Sen misin alkole düzenleme getiren, sen misin riba hortumlarını kesen, sen misin islam dünyasını birleştirmeye çalışan, senmisin İsraile kafa tutan, sen misin Taksime cami yapmaya kalkışan!

Meydanlar üzerinden siyaset dizaynı yapılmaya çalışılıyor, mesela 100 bin kişi Taksim'in orta yerinde biz Taksim'e camii istiyoruz diye gösteri yapsa veya buna benzer örnekler üzerinden hareket yapılsa bu  doğru olur mu?

Bakın böyle bir yol açılırsa, avukatlar mahkeme basar böyle karar veremezsin diye, Birileri meclisi işgal eden böyle kanun çıkartamazsın diye, birileri iktidarı teslim almaya çalışır. O zaman bende gerekirse yüzbin kişi ile Taksişme çıkar AKM yıkılsın yerine cami yapılsın derim. Kim tutacak o zaman beni. Böyle demokrasi, hukuk devleti olsunmaz. Ya dostane yolla çözersin. Artık Kamu hakemliği kurumu var, yargıya başvurursun, olmadı siyaset yoluyla çözersin derdini. Oy vermezsin, aday olursun. Yüzünü halka döner derdini halka anlatırsın dernek, media, silahsız ve saldırısız kamu düzenini bozmaadan, trafik akışını engellemeden halkın desteğini almaya çalışırsın.. Her işin bir kuralı var.

İstiklal de istiklal meyhanesinin orada bir meyhaneden bahsettiniz bunu biraz açar mısınız.?

Menderesin mezarı başındaki konuşmamda söyledim. Sirkeci Tren istisyonun yanındaki cami Anadolu pavyonu idi. Yıllarca mihrabında dansöz oynatıldı.. Özal rahmetli onu aslına çevirdi. Orası 2. Viyana kuşatmasını yapan Merzifonlu Kara Mustafa Paşanın kendi adına yaptırdığı cami idi. 500 yıllık bir geçmişi var, ABD tarihi kadar eski bir mabedden söz ediyoruz.. Sen misin Merzifonlu Viyanayı kuşatan, senin camini pavyon yaparız dedi herhalde biri. Özal bu camiyi açınca da sen misin bu camiyi açan, onun akibetini de biliyorsunuz.. Suriçi İstanbulda hala 50 ye yakın kayıp cami var, bir kısmının temelleri üzerine başka binalar yapılmış, hala alkollü lokanta olarak kullanılan camiler var.. 1935 de 2845 sayılı yasa ile cami satışı için düzenleme yaptılar. Mesela Beyoğlu Katip Mustafa Çelebi mahallesi, çukur çeşme sokağında bulunan Mustafa Çelebi mescidi hala İSTİKLAL MEYHANESİ nin resmi sizde çıkan Ahmet Anapalının haberinde vardı.. Camiler meyhane çevrildi haberinde yer alan ilanlar önemli. Tekel "Şarap sıhhat ve kuvvet verir" diye reklam yapıyor. Birileri böyle bir toplum hayal ediyordu. Hayalleri çöktü. Sanırım öfkeleri biraz da ondan kaynaklanıyor..

Cumhuriyet gazetesi bir zamanlar İstanbulun üstünde İslamın mührü camilerimiz diye yazıyordu ekinde, 1954 yılında. O haritada bu gün yerinde yeller esen bir çok cami işaretlenmiş.

Bu gün birileri taksime cami istemiyor. Fransız konsolosluğu yanındaki teneke minareli camiden de utanmıyorlar herhalde.. Topçu kışlasını da içinde bir mescid var diye istemiyor olabilirler.. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165