habercim19.com özgür haber özgür yorum

Antarktika’da ne işimiz var?

BİLİM-TEK

Antarktika’ya Bilim Üssü Kurulması Projesi kapsamında üçüncü sefer düzenlenirken, Hitit Üniversitesi'nin projede partner olarak yer alması bilimsel anlamda dikkat çekiyor.

Antarktika’ya Bilim Üssü Kurulması Projesi kapsamında düzenlenen 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi geçtiğimiz ay sonunda başladı.

İlk kez yapılan seferde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile birlikte Hitit Üniversitesi de projede yer almıştı.

Dünyanın en büyük su alanı ve petrol yataklarının bulunduğu belirtilen Antarktika’ya üs kurulması projesinde, bir çok üniversite arasında Hitit Üniversitesi’nin partner olarak dahil olması bilimsel anlamda önemli bir başarı olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde
Bu yıl 17’si Türk, 8i yabancı, toplam 25 katılımcının yer aldığı üçüncü seferde, 30 gün boyunca pek çok alanda bilimsel araştırma yapılıyor.

Antarktikada Türk Bilim Kampı kurulurken, Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de buzlu sulara dalış yaptı.

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Antarktika’da kalıcı üs kurmayı hedeflerken, 29’u danışman ülke toplam 53 ülkeden oluşan projede Türkiye’nin hedefi, gözlemcilikten danışman ülke statüsüne geçmek.

Son derece önemli, kritik ve stratejik olarak kabul edilen Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi’nde Hitit Üniversitesi halen proje ekibinde bulunuyor.

Yorumlar (7)

Ahmet 5 Yıl Önce

Mangal yaparlar eğlenir gelirler merak etmeyin.

Özçorum 5 Yıl Önce

Bu kritik ve stratejik dediğiniz projenin ne olduğunu bir bilsek. Kesin gülünecek bir şeydir.

Buharalı 5 Yıl Önce

"Gidemediğin yer senin degildir" Türkiye'nin ismi ve bayrağı Antarktika'da. Bir başka husus pek çok yeraltı zenginliğinin olduğu bir bölge. Açın, Google Emminize sorun. Gülmezdiniz, mangal yakmak gibi bir düşünceye de beyninizi sevk etmezdiniz. Bence bulabildiğiniz kaynaklara bir göz atın. Makale, gazete haberleri veya belgesel olabilir.

Çorumlu 5 Yıl Önce

Dünyadaki gidişatı süzebilmek yada suda yüzmek. Ayrımı yapabilirsek bu adımın ne kadar büyük ve önemli olduğu görülecektir. Dahası meydanı birilerine bırakmamak gerekiyor. Bu adımın faydalarını gelecek nesillerimiz görecektir inşAllah.

Anlasaydınız Ağlardınız 4 Yıl Önce

Sevgili Öz/Es/Hakiki Çorumlu(!) şahıslar. Mesela o kıtadaki buzlar erirse, Dünyadaki pek çok ülke sular altında kalacak. Dünyadaki tatlı suyun %70'i orada. Arabistan'daki kadar petrol var. Pek çok kanser ilacı orada test ediliyor. Uzay araştırmaları orada yapılıyor (Dan Brown'un Origin kitabını okumuşsunuzdur mutlaka). Ve daha neler, neler. Gerçekten bu konuyu mangal ile eşleştiren insanların varlığı bu il için en hafif ifadeyle talihsizliktir. Ve en acısı, bu insanların Üniversiteyi eleştirmesi. Ne diyim, şu üç kişiye acıyın denir, ilki "cahiller arasında kalmış âlim"dir. Yazıklar olsun.

Sen Gül Kardeşim 4 Yıl Önce

Senin anlama şansın yok hemşerim. Gülmene bak sen.

Penguen Var Orda 4 Yıl Önce

Et götürme sen, orda muhtelif hayvanlar var. Sadece karpuz al yeter (üstüne ad-soyadının ilk harfini kazı da, dünya bilim adamlarının soğusun diye suya bıraktıkları ile karışmasın).

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.