habercim19.com özgür haber özgür yorum

Aşgın'ın bu projesi heyecanlandırdı

BİLİM-TEK

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yeni dönem projesi Bilim ve Teknoloji Merkezi, meraklılarını heyecanlandırdı.

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin, bilim ve teknoloji meraklısı gençler başta olmak üzere tüm Çorum halkını heyecanlandırdığı bildirildi.

Robotik kodlama, elektronik kodlama, siber yazılım, yapa zeka gibi alanların yer alacağı merkez Türkiye’nin gelecekteki bilim adamlarının yetişmesine katkı sağlayacak.

YENİ GEZERAVCI’LAR YETİŞECEK

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, farklı yaş gruplarını ve farklı birikime sahip gençleri bilimle buluşturacaklarını ifade ederek “Bilimi eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyime dönüştürerek bilimsel çalışmayı genele yayacağız. Gençlerimiz, bilim ve teknolojiye daha kolay erişecek, deneysel ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştirecek. Bu sayede, şehrimizde ikamet eden gençlerimizin bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan ilgisini artıracak, Türkiye'nin gelecekteki başarılı beyinlerini, Selçuk Bayraktar’larını, Alper Gezeravcı’larını yetiştireceğiz"dedi.

Bilim ve Teknoloji Merkezinde planetaryum, doğa bilimleri atölyesi, matematik atölyesi, astronomi, havacılık ve uzay atölyesi, tarım teknolojileri atölyesi, deneyap atölyelerinin yer alacağının altını çizen Başkan Aşgın, seçimlerden hemen sonra Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmaları başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (14)

Çorumsuz 2 Ay Önce

Ya başkan iyi hoş da afet hazırlığı, iklim krizi, göçmen sorunu vs, bunlar İsveç'in sorunları mı, yerelde bir tane hayati projen yok.. Her tarafa bina dikiyorsun sonra geleni gideni olmayan yere tuvalet kağıdı masrafı sarıyorsun başımıza..

İskilipli 2 Ay Önce

Alnının Ak ı Ye aşkla çalışan başkana selamlar ekibe İskimipde katılacak 7 gün kaldı Nisan 1 kirazı soğuk vuracak

haha 2 Ay Önce

ne boş insanlarsınız ya

Yeni 2 Ay Önce

Yeni bedesten yükleniyor desenizya

Eski Evler 2 Ay Önce

Efendi kentsel dönüşüm için çözüm aramaya baksan önce... yerdeki işleri bitirmeye bak önce çünkü deprem gerçeği uzaydan daha yakın sanki... kredi kolaylığı veya TOKİ marifetiyle bitir şu işi insanlar bunu bekliyor senden....

Mehmet Efdal 2 Ay Önce

Projeler hayata geçirildiği sürece takdir edilir. Ancak, sayın başkan sözünü tutmadı. Erzulum dede mevkii seçim öncesi projesi idi. Lafta kaldı. Büyük Cami ile Arasta arası, Farabi ve Hamit camii sokaklar. Yıllardır virane duruyor, ne olacağı hakkında hiçbir bilgi veya çalışma yok. Evlerimiz yıkıldı otoparklar oluştu. Hakkımız olanı alamadık ve ne olacağını da bilmiyoruz. Bu konuda açıklama bekliyoruz

Hocanım 2 Ay Önce

Hocam, dolusunu yazarmısınız, öğrenelim.

Oy yok 2 Ay Önce

Bilim merkezini Bilim adamı yetiştirmek için mi yoksa merkeze AKP torpilli belediye memurları personel almak için mi açılıyor oturur tartışırım. Tıpkı kadın kültürlerin kültürle alakası olmadığı gibi.

Heyecan 2 Ay Önce

Proje proje diye çıkanlar bana göre tam tamam pireyi deve yapmak...İleriye dönük üreten realist zihniyet ve icraatları lazım Çorumumuza...hayaller genelde iş görmezler yeryüzünde

Mustafa 2 Ay Önce

Çok güzel bir proje takdir ediyorum çoğu büyüksehirde var,çocuklar Çok ilgi duyuyorlar,gelişimleri için önemli tebrikler.

Kral 2 Ay Önce

Bendeniz maddi manevi sıkıntı içinde yaşamaya mahkum halkımızın huzurunu artıran basit ama etkili işleri olacakmı diye merak ediyorum.Belediyemiz nasıl uyguna ekmek,et ve süt ürünleri sağlıyorsa pahalı sebze pazarı için çözüm olan belediye sebze pazarı da kursun yada yapı malzemeleri içinde mesela tuğla çimento kum gibi üretebileceği fabrikaların tesisini kurmasını en azından temelini atmasını bekliyorum.Toki ve bankalar mümkün olmuyor madem uygun fiyat ile belediye yapı malzemeleri üretsin vatandaş soluk alsın.Ayrıca olmazsa olmaz olan sanayi için yük treni yolu projesi...ve ikinci çevreyolu lazım ki üçüncüye dahi şimdiden planlamalı...ama ben deniz biçare bakarım halinize yazık bize

... 2 Ay Önce

Kendi inaniyor mu bu projelere aceba

çorumlunun özü 2 Ay Önce

adaletsiz seçime hayır, kahrolsun kapitalizm.

Efendi 2 Ay Önce

Erzurum dedede plan yapıldı hiç ilerleme olmadı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.