habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bu rakamlar bizi şaşırtmıyor, maalesef

EĞİTİM

TÜMA 2023 raporu yayımlandı. Hitit Üniversitesi 2019 yılına göre genelde 31, devlet üniversiteleri arasında 24 sıra düştü.

MUSTAFA DEMİRER

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2023 raporu yayımlandı.

Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden toplanan geri bildirimlerle Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2023 raporu yayımlandı.

6 AYRI ALANDA DEĞERLENDİRME

TÜMA-2023 raporu hazırlanırken, 126 Devlet ve 74 Vakıf olmak üzere 200 üniversitede öğrenim gören 47.761 öğrenciden üniversitelerinin (i) Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, (ii) Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, (iii ) Akademik Destek ve İlgi, (iv) Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, (v) Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği ve (vi) Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği olmak üzere 6 alanda değerlendirmeleri istenilmiştir.

GENELDE 31, DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 24 SIRA DÜŞTÜ

Yapılan bu çalışmanın sonuçlarına göre; (TÜMA-2023) Hitit Üniversitesi ‘Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 200 üniversite içerisinde 2019 yılına göre 31 sıra gerileyerek 103. sırada yer aldı. ‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ise 126 Devlet Üniversitesi arasında 2019 yılına göre 24 sıra düşerek 65. sırada yer aldı.

HİTİT'ÜN ALAN BAZINDA SIRALAMALARI

Alan bazında yapılan sıralamalarda ise Hitit Üniversitesi, Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması’nda, 95.; Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralaması’nda 84.; Akademik Destek ve İlgi Sıralaması’nda 110.; Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması’nda 113.; Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması’nda 116. ve Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması’nda 101. sırada yer aldı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ’NİN 2019 TÜMA SIRALAMASI

Aynı araştırmanın 2019 yılı sonuçlarına göre (TÜMA-2019) Hitit Üniversitesi ‘Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 72. sırada; ‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ise 41. sırada yer almıştı.

TÜMA/TÜRKİYE ÜNİVERSİTE MEMNUNUYET ARAŞTIRMASI NEDİR?

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması [TÜMA] ilk olarak 2016 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilmiştir. TÜMA’nın temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerin üniversitelerimizden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktır. TÜMA öğrencilerin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlamaktadır. Veriler öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında üniversitelerin ne kadar tatmin edici olduğu hakkında bir fikir sunmaktadır.

2023 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması raporunun tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.uniar.net/_files/ugd/779fe1_9485b312238f4f8e93c478dd33852036.pdf

Yorumlar (29)

EMC 11 Ay Önce

Acilien rektörün değiştirilmesi gerekiyor Çoruma çok fazla zararı var

Mustafa 11 Ay Önce

Çok başarılı ve yüksek bürokratımız görsün ve onun arkadaşları da bir de buradan baksın bakalım

ADS 11 Ay Önce

Çorum üniversitesine ve çoruma 4 sene içerisinde yaptığı hiç bir faliyet yoktur faydasından çok zararı vardır çorumda istenmiyor ve istemiyoruz acilen gitmelidir

Merve 11 Ay Önce

Rektör bey üniversite için tam olarak ne yapıyor acaba?

Seyit Sevcan 11 Ay Önce

Bu istatistikler yönetsel başarısızlığın bir göstergesidir. Rektörün değişmesi gerekiyor başka bir reçete olduğunu düşünmüyorum

Mustafa Şen 11 Ay Önce

Rektörün idareciliğinde ciddi sorunlar var. Kesinlikle değişmesi gerekiyor.

Veli 11 Ay Önce

Spor da bile 1 lige çıkmışken eğitim ve bilimde üniversitemizin aşağıya doğru inmesi heralde Çorum a yakışmıyor . Sorgulanması gereken bir konudur der şehrimizin büyüklerinin bu konuya da eğilmesi gerek

Adige19 11 Ay Önce

Bu durumun en önemli sebebi hiç şüphesiz akademisyenlerin önemsenmemesi, öğrencinin ihtiyacının bilinmemesi, rektörün en azından mevcudu elinde muhafaza edemeyişidir.. Değişim şarttır.. öğrenci odaklı bir sistem gereklidir

Bir Göz 11 Ay Önce

Bu rakamların mimarı her kim ise bu haberin muhatabı olarak başarısızlığı kabul edip etik olanı yapmaaı beklenir

Çorumlu Selim Can 11 Ay Önce

Mustafa bey,essahtan şaşırmıyok artık.ilk dönemde bu başarızlık olursa ikinci dönem tekrar atanırsa bu yorgunlukla daha nereye kadar gerileriz tahmin bile edemiyorum. En iyisi çok sevdiği ve kefil olduğuna göre belediye başkanı rektör yardımcisi olsun. Bu üniversitenin başarılı olduğu bir alan varsa ne olur yazsın da içimiz soğusun.Çorum her alanda başarılı üniversitede yerlerde sürünüyor. Allah aşkına etkili yetkili kim varsa konuya bir el atsın. Vekiller bugün yoksa ne zaman ortda olacaklar. Ortada sorun var vekillerden ses yok. Vekilleri soruna çözüm bulmaları için sorumluluk almaya davet ediyorum. Vekiller hocam bu durum ne diye soruyorlarmı acaba. Yazık oluyor üniversitemiz bitiyor bilesiniz. Haberdeki veriler her şeyi açık söylüyor. Tabi ki anlayana.

Memet 11 Ay Önce

Üniversitemizin başarısı önemli ise yapılması gereken belli. Bugüne kadar Anadolu'da başarısı böyle sert şekilde düşen başka bir üniversite oldu mu acaba?

Seyis Çırpan 11 Ay Önce

Başkan kefil olmuştu hadi bakalım bu rakamların geriliğine de kefil o zaman. İki kayyum birden çıksın ve hesap versin. İyi insan olmak iyi idareciliği getirmiyor. Adım adım ve her yıl nasıl geriye gittiğini görüyor musunuz? İşte çevresi iyi olmak başkanla kanka olmak bilimsellik ve gerçek rekabette bir işe yaramıyor.

Hitit 11 Ay Önce

2019 yılında kampüsünün içinde sokak lambası bile olmayan yürünecek yolu olmayan binası bile olmayan kampüsden mi öğrenciler memnun imiş güldürmeyin insanı

Çorum19 11 Ay Önce

Öğrencilerin memnun olmaması üniversitenin ve şehrin marka değeri için üzücü.

Umut 11 Ay Önce

Çok değil birazcık geriye doğru giderseniz üniversitemizin çevre illere göre konumunu ve akademik kadrosundaki profesör ve doçent sayısını görebilirsiniz. Amasya dahil birçok ilden gerek akademik kadro gerek başarı sıralaması olarak çok önde olan ilimiz ne iş yaptığı, neyle uğraştığı dahi mechul olan sözde rektör ve yönetimince heder edilmiştir. Aklı başında herkes üniversitemizin bu haline düşmesinin birinci sebebi olarak rektör beyin yönetim zafiyetini görmektedir. Elbet de belediye başkanının üniversite diye bir derdi olmadığından rektör beye omuz vermesini yadırgamıyoruz. Biz Çorum için dertlenen Çorum sevdalılarının niçin harekete geçmediğini çok öerak ediyoruz!!! Yarın çok geç olmadan bu rektör gönderilmelidir!!!

Yorumcu 11 Ay Önce

Kefil olanlar utansın. Ki başarısızlığa kefil olanların bu şehri sevdiğini düşünmüyorum.

Memnuniyet 11 Ay Önce

Anne ve babalarımız oturacak bir sedir bile olmayan, tabak çanak olmayan 1 göz evlerde evlendiler. Ama oradaki dayanışma, huzur, samimiyet, güzel insanlar yetiştirme dertleri, o düşük nitelikli evlerden nice doktorlar, mühendisler, mimarlar, valiler, yöneticiler yetiştirdi. Kampüsde ihtiyaç bitmez. O zaman da kampüste yol vardı, ışık vardı. Ama ışık, herkesi aydınlatamıyor işte. Allah şifa versin. Hitit Tıp çok niteliki ama bazı durumlarda onlar da çaresiz kalıyor işte.

Sen Gül 11 Ay Önce

Yani o kadar yazılandan sadece lambalı kısım mı yanlış. Ya diğerleri?

Bahtiyar çorumlu 11 Ay Önce

Beceriksiz ve başarısız bir Rektörün tekrar atanmasına çorumun tahammülü yok. 4 yıldır kayıp, akademisyenlere doğru düzgün randevu dahi vermeyen çorumun üniversite alanında ne ğitim öğretimine nede ekonomik anlamda çoruma ve sanayisine hiç bir katkısı olmayan Rektörün son bir kaç ayda çorum spor maçları dahil devamlı vitrinde durması samimi olmadığının en büyük göstergesi.. sorarlar iyide nerdeydin bu zamana kadar.. ne yaptın ??? Diğer taraftan ayrı bir saçmalık ve garabet belediye başkanının ortada olan bu başarısızlığa rağmen akademik alan ve anlamda yetersiz olan rektörün işini gücünü bırakıp peşinde koşması yetkim olsa tekrar atardım,,, sorarlar sen kimsin ne çıkarın varr.. Gerçi sende haklısın yarın seçim olsa yoksun.... kendine ünversitede yer ayarlaman lazım. Eğitim kimin umrunda üniv kimin umrunda..

mustafa ö. 11 Ay Önce

liyakat doğrultusunda yapılan atama ile hem akademik camia kazanacak hem de Çorum kazanacak.

Canikli 11 Ay Önce

Eğitim gerçekten ciddi iştir. Eğitim ve öğretimi önemseyerek planlamak gerekir. Yapıyor gibi davranmak kişinin önce kendini aldatması ve sonra da ülkemizin gençlerine kötülük yapmadı anlamına gelir. Bu sebeple eğitim yöneticilerinin atanması hususuna çok dikkat etmek gerekir.

Ali Osman AŞGIN 11 Ay Önce

Diyecek ne sözler var. 2 aydır ataması yapılmadan parasını alıyor. Maaş gününü beklemekten başka bir iş yapmıyor. Yazık ki ne yazık, vah ki ne vah.

Murat 11 Ay Önce

Başkan kefil oluyordu bu arkadaşa. Unutma başGan, kefilliğin sonu sefillik :) Milletimiz tahsil edemez ise, devletimiz kefilden tahsil eder elbet...

Ahmet bulanık 11 Ay Önce

Sayın rektör bilimsel alan akademik camiada Uzak siyaset arenasında boy gösteriyor belediye başkanlığına aday olmasını öneririm çok seviliyor ya... çok başarılı ya... sayın rektör hoca.... üzülüyorum.. Bir ülkede ilmiye sınıfının bozulması politize olması bilimde irfanda Uzak düşündürücü....

Ben memnunum 11 Ay Önce

Bir Hitit öğrencisi olarak üniversitemiz harika. Burada yazan sıralama umrumda değil. Welcome to Hitit Üniversitesi...

Z. İŞLER 11 Ay Önce

Ata sözüdür “At sahibine göre kişner” deniyor. Teşbihte hata olmasın. Her kurum başındaki idareci ile gelişir, serpilir ve atılım yapar. Çorum Hitit Üniversitesi kurulduğu andan itibaren Reha bey dönemini istisna edersek herhangi bir atılım yapamadığı gibi bu dönemde daha da geri gitmiştir. Doğru dürüst bir kampüs bile yapılamadı. Beklentimiz Çoru’un sevdiği başarılı bir Rektörün atanmasıdır…

Selim Ayca 11 Ay Önce

Başkanın da dediği gibi bunlar da kayda girdi. Öncekilerde YÖK'te zaten var ve Rektörün becereksizliği tescilli. Üstelik sadece burada değil her alanda geride kalmış. Birtek ibo ile aşkınen görüşüyorlar

Mazlum 11 Ay Önce

ENSAR Cı olmasının dışında ne özelliği var bu profesörün. REHA ALKAN çokmu kötü yönetti üniversiteyi. Çok ararsın ız daha Reha beyi. Yazık ediyorsunuz üniversiteye her özellikte geriye gidiş var YAZIK

Süleyman Arslan 11 Ay Önce

Rektörün umrunda mı Hititin rezil hali, bir insan başkalarının çalışmalarını çarpıp kendisine ekler mi? Üniversitenin hangi durumu onun umrunda varsa yoksa Abilerine selam çakmak....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.