habercim19.com özgür haber özgür yorum

Dolulukta sıralamamız belli oldu

EĞİTİM

2021 Devlet Üniversiteleri Lisans düzeyindeki Doluluk Oranlarına göre, Hitit Üniversitesi'nin sıralaması belli oldu.

2021 Devlet Üniversiteleri Lisans düzeyindeki Doluluk Oranları ve Boş Kontenjanlar sıralaması açıklandı.

Eğitim Uzmanı Pervin Kaplan imzalı araştırma habere göre; 135 Devlet Üniversitesi arasında Hitit Üniversitesi Lisans Doluluk oranında yüzde 56.64 ile 123’üncü sırada yer aldı.

ÖSYM’nin paylaştığı sayısal verilere göre; MYO’lardaki tercihlerin eklenmesi ile birlikte Hitit Üniversitesi’nde doluluk oranı yüzde 69’a çıktı.

BİZİMLE BERABER KURULAN ÜNİVERSİTELERDE SON DURUM

2006 yılında bizimle beraber kurulan üniversitelere baktığımızda ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yüzde 65.5 oranı ile 103, Kastamonu Üniversitesi yüzde 63.8 ile 108,, Düzce Üniversitesi yüzde 75.4 ile 80, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yüzde 72.1 ile 88, Uşak Üniversitesi yüzde 62.4 ile 114, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yüzde 72.4 ile 86, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yüzde 79.4 ile 67, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yüzde 76.4 ile 78, Yozgat Bozok Üniversitesi yüzde 59.8 ile 120, Adıyaman Üniversitesi yüzde 79.3 ile 68, Ordu Üniversitesi yüzde 78 ile 72, Amasya Üniversitesi yüzde 79.7 ile 65, Aksaray Üniversitesi yüzde 66.4 ile 99 ve Giresun Üniversitesi yüzde 68.7 doluluk oranı ile sıralamada 94. sırada yer aldı.

GEÇEN YIL DOLULUK ORANI YÜZDE 93 OLMUŞTU

Bu arada Hitit Üniversitesi’nde YKS 2020 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre; genel kontenjanlarda doluluk oranı yüzde 93 olarak gerçekleşmişti. Yine Hitit Üniversitesi’nde en son 2015 yılında doluluk oranı yüzde 100 olmuştu.

ÖĞRENCİLERE ULAŞMALIYIZ

Bilindiği üzere üniversitelere yerleştirilen adayların tamamının kayıt yaptırmadığı bilinen bir gerçek. Bu yıl ilk kez ikinci tercih yapma hakkı verildiğinden, Hitit Üniversitesi’ni kazanan tüm öğrencilere ulaşarak kentin ve üniversitenin sahip olduğu özellikle konaklama imkanlarını iyi anlatması kesin kayıt sayısının artışında faydalı olabilir. Zira yaygın medyada bazı illerde öğrencilerin konaklama sorunu yaşadığı haberlerini sık sık görüyoruz.

Devlet Üniversiteleri Lisans düzeyindeki Doluluk Oranları ve Boş Kontenjanları özetleyen Pervin Kaplan imzalı araştırma haberi aşağıda linkten okuyabilirsiniz.

//www.pervinkaplan.com/detay/devlet-universiteleri-doluluk-oranlari-ve-bos-kontenjanlari/19012

Yorumlar (13)

Çorumlu 3 Yıl Önce

Resmen açılmış fiilen açılmamış fakülteleri açalım.

Çorumlu 3 Yıl Önce

Ayrıca insanlar Çorum'a niye gelsin, ulaşımı çok geride..

Bilen 3 Yıl Önce

En iyi sıralama ile aldığınız fakülte tıp onunda fiziki durumu içler acısı.

Corumlu 3 Yıl Önce

Sn yöneticiler çorumu nicin az tercih oluyor herkes sorumlu örneğin ilahiyatta hocalar cok tepeden bakiyor öğrenciye cerkez degilse kendi cematinden degilse ilgi yok özellikle felsefe bolumu hocalar dikkat edelim ozellikle eskiden yoneticilik yapmis coruma disaridan gelipte bizi otekilestiren hocalar

Corum 19 3 Yıl Önce

Millet anlara istanbul izmiri kazandı da gitmedi mi gençler ne yapsın hepsi bunalimda

çorum19 3 Yıl Önce

niye okusun ki çorum da. aynı vakti meslek öğrenmek için kullansın

Corum 19 3 Yıl Önce

Millet ne yapsın umut fakirin ekmeyi okusan bir türlü okumasan bir türlü çocuklar da bunalımda ailelerde birisi yok bir şey yok bitirmeyin bir şey yok umut kalmamış elinde olan başka ülkelere kacacak

Tolga 3 Yıl Önce

bu gayet normal bir sonuç, öğrenciler üniversiteyi bitirince birşey olmayacağını çok iyi biliyorlar, en azından dört yıl ailemden uzaklaşayım büyükşehre, batı şehirlerine sahil yerlerinde bir üniversite okuyayım da dört yıl boyunca günümü gün edeyim eyleneyim her haltı yiyeyim gözüyle bakıyorlar.. özetinde özeti... gençlik günah şehirlerini istiyor....

Hasret 3 Yıl Önce

Dululuk oranları son yıllarda çok aşırı düşmüş. Sebepleri nelerdir. Soruşturulması gerek. Lise hocaları üniversite hocası oldu. Hoca kalitesi yükseltilmeli. Gereksiz bölümler açıldı. Teknik okullarda durum nedir bilemiyorum. Talep var ise yeni bölümler olabilir.

Talat 3 Yıl Önce

İngilizce bölümler açılmalı. Eğitim dili İngilizce ılan bölümler olmalı

İLHAN 3 Yıl Önce

MEMLEKETE GELEN YATIRIMCIYI DIŞLARSAN YATIRIMIMIZA YÖNELİK BÖLÜMLER AÇIP İSTİHDAM SAĞLAMAZ İSEN İSKİLİP HALKEĞİTİM SİZİ KURTARSIN BOŞ BETON BİNA DİKİYORLAR İÇİ BOŞ YIK YENİDEN YAP BİRİLERİ ARADAN SIYRILSIN DÜNYANIN EN İYİ BAZI ÜNİVERSİTELERİ 200-300 YILLIK BİNALARDA EĞİTİM VERİYOR MİLLET KUYRUKTA.....

Merakli 3 Yıl Önce

Muhendislik bu kadar neden kotu. Ortalamayi dusuruyor

Çorumlu Çavuş 3 Yıl Önce

Rektör gece yarısı ensar vakfın öğrencileri ile geyik yapacağına üniversitenin bu halini görsün yazık. Erol-vali- rektör-aşgın gezsinler neyse ki sayılı gün çabuk biter.Ondan sonra yüzlerine bakan olmaz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.