habercim19.com özgür haber özgür yorum

Güvenli ürüne dikkat çektiler

EĞİTİM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Ürün Güvenliği...


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Ürün Güvenliği Mobil LED TV Aracı Çorum’a gönderildi.

Hürriyet Parkı önündeki düzenlenen açılışa Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak ve İnkılap İlkokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Enerji Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yer aldığı ‘Türkiye'de Enerji Verimli Cihazların Piyasaya Dönüşümü’ Projesi ile en az enerji tüketen elektrikli ev aletlerinin piyasaya dönüşümünü hızlandırarak konutlardaki enerji tüketimini azaltmanın hedeflendiğini söyledi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla piyasa gözetimi ve denetimine önem verdiklerini belirten Dere, "Bu kapsamda üreticileri bilinçlendirmek için sektörel değerlendirme toplantıları düzenliyor, Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri organize ediyoruz. Gerçekleştirilen bu etkinler ile birçok ilimize doğrudan ulaşılmakta, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli promosyon malzemeleri ve broşürler dağıtılmaktadır. Hafta kapsamında Ürün Güvenliği Mobil LED TV Aracı Türkiye genelinde 19 ili ziyaret edecek, bu illerde stantlar açılacak ve bilgilendirme yapılacak. Ürünlerdeki C işareti ürünün güvenli olduğunu gösterir. Asansörlerin her ay denetimi ve bakımı bina sakinleri tarafından takip edilmelidir. Asansörlerinizde yeşil, sarı, ve kırmızı etiket olması gerekmektedir. Asansörünüzde yeşil etiket var ise bu asansörünüzün güvenli olduğunu gösterir. Eğer yeşil etiket yoksa asansörü kullanmayınız ve yetkili kişilere başvurunuz.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve vatandaşlara çeşitli promosyon malzemeleri ve broşürler dağıtıldı.








Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.