habercim19.com özgür haber özgür yorum

Müftü'den hayırseverlere çağrı

EĞİTİM

Çorum İl Müftülüğü tarafından Çorumlu hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursu için destek çağrısı yapıldı.

Çorum İl Müftülüğü tarafından Çorumlu hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursu hızla tamamlanıyor.

Çorum Belediyesi Şehirlararası Terminali yanındaki Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Külliyesi arkasında bulunan ve yaklaşık 6000 m2’lik alanı kaplayan 160 öğrenci kapasiteli otel konforunda yapılan Kur’an kursunun yakın zamanda bitirilmesi için hızla çalışılıyor.
Şehrin sakin yerinde huzur içerisinde eğitim verecek olan Kur’an kursunun bünyesinde 4’er kişilik 40 adet yatakhane, 10’ar kişilik 16 adet derslik, etüt salonu, toplantı salonu, mescit, yemekhane, kütüphane ve oyun alanları yer alıyor.

Modern yapısıyla bölgeye hitap edecek olan Kur’an kursu için “Bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz” diyerek hayırseverlere çağrıda bulunan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kıymetli Çorumlular, Sizlerin çocukları, torunları bu binada okuyup Kuran öğrenecekler. O yüzden benim de bir hayrım olsun, bu topraklarda bir eserim bulunsun diyen, imkanı yettiğince bu işin bir ucundan tutup katkıda bulunmak isteyen herkesin desteğini bekliyoruz. Siz hayırseverlerden yardım talep ediyoruz. Şimdiye kadar destek veren her bir hayırseverimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, tüm ibadetlerinizi ve yapacağınız tüm hayırları kabul eylesin.”

Yorumlar (13)

Dogru 3 Yıl Önce

Orası bahsedildiği gibi sakın bir yer degil.Fen lisesi.Öğrenci yurdu.Terminal.Sosyal bilgiler lisesi.Stadyum.daha bir sürü yer...Sakın değil.Kapasite 160 kişi az.O büyüklükteki yerin kapasitesi daha fazla olmalı.Odalar 4 değil iki kişilik olsaymış daha iyiymiş.Halkımız yardım eder.cuma günü camilerden bağış toplansa konu yine hallolur.çorum halkı cömerttir.

adres yanlış 3 Yıl Önce

sayın müftüm bu çağrınızı akp döneminde köşeyi dönen "hayır sever(!)" iş adamları vekiller il başkanları vb. kişilere yaparsanız daha yerinde olur. çünkü halk olarak geçim sıkıntısı hat safhada ve zam yağmuru ile karşı karşıyayız. Çorum olarak önceki dönemlerde vekillik yapan özel okul zinciri sahibi vekillerimiz var...

Çorumlu 3 Yıl Önce

Makam arabasıyla gezmeyi bıraksınlar önce sonra milletten hayır istesinler..

Vatandaş 3 Yıl Önce

Allah razı olsun sebep olanlardan burası neredeyse çürüyecekti sanırım beş altı yıldır atıl durumdaydı. Güzel bir eser olmuş. İnşaAllah içinde de şuurlu bilinçli nesiller yetişir.

İmam 3 Yıl Önce

Sayın müftüm hayırlısı ile şu miadı dolmuş Hıdırlık Kursuna da bir el atsanız. Burası da Allahın izniyle tamamlanır.

İnsan 3 Yıl Önce

Allah hayır sahiplerinden ve emeği geçenlerden razı olsun. Şehrimize böyle güzel bir eğitim binası kazandırılması çok yerinde olmuştur. Dinine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller yetişmesini diliyorum.

Hacı 3 Yıl Önce

Daha nice hayırlı çalışmalara

Corum 19 3 Yıl Önce

Diyanet vakfı dünyaları götürüyor pamuk eller cebe hep almayı değil biraz da vermeyi düşününüz kefenin cebi yok bunu en iyi sizlerin bilmesi gerekir diyanetin bütçesine hazine para yetiştiremiyor sonra da millet dinden uzaklaşıyor diye aglsmayiniz

çorum 3 Yıl Önce

Bir taraftan Teknofest kuşağı geliyor. Bir taraftanda dini bütün kardeşlerimiz. Gelecek bu gençlerle şekillenecek.

Çorumlu 3 Yıl Önce

Camileri hayırlar yapılıyor Diyanet vakfı el koyuyor kiraları alıyor camilere de yardım etmiyor. Diyanet vakfının geliri çok Müftülük biraz da burada temin edin.

Corum 19 3 Yıl Önce

Ortaçağda papazlar cennetin tapusunu satarlardu

Çorum 3 Yıl Önce

Milletin yardımı ile kuran kursu yapılmış adamlar onu dahi çekemiyorlar. Diyanet vakfı götürüyormuş lafa bak. Biraz olsun teşekkür etmeniz gerekirken böyle hayırlı bir yer için köstek olmayı biliyorsunuz. Çok güzel bir kuran kursu olmuş gezdim gördüm. Emeği geçenlerden bağış yapan vatandaşlardan Allah razı olsun.

Corum 19 3 Yıl Önce

Veren el alan elden hayırlıdır ama hep bana ver hep bana ver kefenin cebi yok

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.